Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan ve Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin de proje ortağı olduğu “Training Qualified Technical Staff for Renewable Energy Projeet (TRAQ)” projesi Ajans tarafından kabul edildi. Proje sözleşmesi 15 Aralık 2015 tarihi itibariyle imzalandı ve uygulamaya konuldu.

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin de proje ortağı olduğu TRAQ projesinin çalışma grubu ilk toplantısı Konya ESOB Toplantı Salonunda gerçekleşti. Projenin ikinci ayağı olan Almanya-Berlin toplantısı ise Berlin’de yapıldı.

Toplantıya tüm proje ortakları katıldı. Toplantıda proje koordinatörü Zehra Kaya tarafından projenin başlangıcından bugüne kadar yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Yapılan çalışmalar değerlendirilerek bir sonraki sürecin çalışma planı belirlendi.

Proje kapsamında, proje ortaklarıyla birlikte 19- 23 Ekim 2016 tarihlerinde de Macaristan’a iş gezisi düzenlenecek ve yerinde inceleme ve değerlendirmeler yapılacak.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Karaman ESOB Başkanı Bayram Uysal, “Dünyada son yıllarda elektrik üretim kaynakları değişmiştir. Hidroelektrik, ve termik santraller yerini yenilenebilir enerji türlerine (rüzgar gülü enerjileri, güneş panelleri) bırakmıştır. Ülkemiz de yenilenebilir enerji açısından gayet uygun. Urfa ilimizden sonra en çok güneş alan ve güneş enerjisi üretilebilecek illeri arasında Karaman ‘da bulunuyor. Bizim birliğimiz bünyesinde “Elektrik Enerjisi Üretim ve Tüketim Kooperatifi bulunmaktadır.” Uygun şartlarda arazi temin edildiği takdirde kuruluş ve üretime geçebiliriz. Bunun alt yapılarını ve projelerini ve uygulamalarını görmek için Almanya ve Macaristan’daki proje ortaklarımızla bilgi alışverişinde bulunuyor, toplantılar gerçekleştiriyoruz.” dedi.