Karaman Devlet Hastanesi Yemekhanesinde yapılan toplantıya, Vali Murat Koca, Karaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Nuriye Ulu, İdari ve Mali İşler Başkanı Mehmet Yavuz, Daire Müdürleri ve Dernek yöneticileri katıldı.
Basın toplantısında, Genel sekreter Ulu, yaptığı açıklamada; Karaman'da yeni hastanemizin teslim alınmasına kısa bir süre kala derneğimizi açmış bulunmaktayız. Derneğimizde yeni hastanemizin oda teşrifinde ve sağlık cihazları alımında tüm Karaman halkının yardımlarını beklemekteyiz. dedi.

Dernek kurucu Başkanı Seyfullah Deniz ise yaptığı açıklamada; "Bizler 7 arkadaş olarak bir araya geldik. İlimizde sağlık hizmetlerine katkıda bulunmak amacıyla Karaman Sağlık Hizmetlerini destekleme derneğini, 22.04.2013 tarihi itibariyle kurmuş bulunmaktayız. Derneğimizin kurulum aşamasında bizlere yardımcı olan sayın Valimize, İl Dernekler müdürlüğü personeline teşekkür ederim.

Derneğimizin amacı; İlimizde, sağlık hizmetlerinin gerçekleştirilmesi ve gelişmesi için çalışmalar yapmak, sağlık alanında faaliyet gösteren kuruluşlar ile tüzel kişilere maddi ve manevi desteği vermektedir.

Bu amacımız doğrultusunda, İlimize yapılmakta olan yeni hastanemiz, kısa sürede bitirilip hizmete gireceğinden bu yeni hastanemizin oda teşrifinde ve sağlık cihazları alımlarında tüm Karamanlı hemşehrilerimizin ve yardım sever insanların sağlık hizmetlerine desteklerini ve yardımlarını beklemekteyiz." dedi. 

Dernek kurucu başkanı Seyfullah Deniz'in konuşmasından sonra Vali Sayın Murat Koca yaptığı kısa açıklamada; "Nisan ayının başlarında bir araya geldiğimiz Genel Sekreterimiz ve ekibi ile yeni hastanede oluşabilecek eksikliklerin giderilebilmesi için neler yapılabileceğini konuştuk. Bu toplantıda nacizane benim fikrim üzerine bir dernek kurularak eksikliklerin daha kısa sürede tamamlanacağını düşünerek dernek kurulum aşamasına girildi. Derneğimiz dernek başkanımızın söylediği gibi 22 Nisan tarihinde kuruldu. Dernek kurulumundan sonra Rebiş KÖK isimli teyzemiz 50 Bin Lira tutarındaki solunum cihazını alarak derneğimize bağışladı. Bu teyzemizin rahmetli eşinin rahatsızlığı süresince solunum cihazı sıkıntısı çektiğini öğrendik. Buradan sizlerin aracılığıyla sevgili Rebiş teyzemize şükranlarımı sunarım. Derneğimiz aracılığıyla Sağlık Hizmetlerine desteklerini esirgemeyen herkeze  buradan teşekkür ederim" dedi.

Yapılan konuşmalar ve sohbetin ardından toplu fotoğraf çekiminden sonra toplantı sona erdi.