Sarıkamış Harekatının 101. Yıl dönümü dolayısıyla, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘’Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’’ düzenlendi.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş, Karaman Gençlik Merkezi’nde sonlandı.

Yürüyüşe Karaman Vali Yardımcıları Erkan Karahan ve Dr. Sezer Işıktaş, Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Garnizon Komutanı J. Kd.Alb. Mustafa Akış, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, daire müdürleri, öğrenciler ve sporcular katıldı.

Yürüyüş sonrası Karaman Gençlik Merkezi’nde devam eden program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda açılış konuşmasını yapan Spor İl Müdürü Hayati Kısacık; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl Sarıkamış'ta düzenlenen “Vefakâr Gençlik, Fedakâr ecdadını Unutmayacak” sloganıyla Aziz Şehitlerimizi Anma Yürüyüşünü coşkuyla gerçekleştirmenin gururunu birlikte yaşadık. Millet için, Vatan için, Bayrak, inanç, namus ve şeref için canlarını ortaya koyan, Mehmetler bugün bizlerden Dua bekliyor, bugün frizlerden bir Fatiha bekliyor. Millet olarak Şehitlerimizi unutmayacağımızı, dualarımızla, Fatihalarımızla, minnet ve şükran ifadelerimizle onların Aziz ruhlarına ve muhterem hatıralarına her zaman göndereceğimizi burada bir kez daha belirtmek isterim. Birinci Dünya Savaşı'nın önemli safhalarından biri olan Sarıkamış Harekatında vatan topraklarını savunma uğruna şehit düşen kahraman Mehmetçikleri ve bu vesileyle bu kutsal Vatanın müdafaasında,   emeği geçmiş tüm şehit ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

Program, sinevizyon gösterisi, şiir dinletisi, Sarıkamış’ta yazılan mektubun okunması ve müzik dinletisi ile devam etti.