Karaman SGK İl Müdürlüğü tarafından Karaman Merkez Anadolu ve Karaman Lisesi  öğrencilerine, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Yahya Kocaoğlu tarafından okulların eğitim salonlarında ‘Sosyal Güvenlik Nedir? Neden Sosyal Güvenliğimizin Olması Gerekir? Sosyal Güvenliğimiz Olmazsa Ne Olur?’ gibi konuların anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi.
Söz konusu eğitimlerde; Kayıtdışı istihdamla mücadele, Genel Sağlık Sigortasının (GSS) anlamı, 18 yaşını doldurduktan sonra sağlık hizmetlerinden nasıl faydalanılacağı ve gelir testi hakkında bilgi verilirken GSS’den faydalanmak için gelir testi yaptırılması ile gelir testi için Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına başvurulmasının gerekliliği anlatıldı. Vakfa başvurulmadığı taktirde ceza işlemiyle karşılaşacakları bilgisi de verilirken, aynı zamanda kız çocuklarının sigortalılığı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Okul yöneticilerinin yapılmış olan bu eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirmesinin ardından, bu ve buna benzer eğitimlerin diğer liselerde de gerçekleştirileceği belirtilerek, eğitim son buldu.