Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabetin önlenmesi ve kontrolü amacıyla Sağlık Bakanlığı öncülüğünde “Türkiye Diyabet Programı” yürütülmekte. Diyabet hakkında farkındalığın arttırılması ve öneminin vurgulanması amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da 14 Kasım “Diyabet Günü” etkinlikleri Karaman’da da “Diyabette Gözler” teması ile gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Karaman Hamza Anaç İlkokulunda öğrencilere “Diyabet, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Obezite ile Mücadele” konularında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bilgi verildi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, “Dünyada 2015 yılında 415 milyon yetişkin diyabetli sayısının 2040 yılında 642 milyona çıkacağı ve buna göre 2040 yılında her 10 yetişkinden birinin diyabetli olacağı tahmin edilmektedir. Bu konuda farkındalık oluşturmak adına yaptığımız eğitimlerde amacımız, küçük yaştaki çocuklarımızda ve gençlerimizde davranış değişikliği oluşturarak toplumdaki Diyabet riskini azaltmaktır. Yaptığımız bu programa katkılarından dolayı başta Hamza Anaç İlkokulu Müdürü Sayın Kadir Şenol olmak üzere tüm öğretmenlere ve öğrencilerine teşekkür ederim.” dedi.

Eğitimlerin ardından çocuklara mavi balonlar dağıtılarak Diyabet Hastalığının sembolü olan mavi halka oluşturuldu.

Ayrıca “Dünya Diyabet Günü” kapsamında Karaman’da planlanan faaliyetler çerçevesinde 24 Kasım 2016 tarihinde saat 13.30-16.00 arasında Yunus Emre Nikah Salonunda gerçekleştirilecek olan etkinlikte stant kurulacak olup, kurulan stant da ücretsiz kan şekeri taraması yapılacak ve halkı bilgilendirmek amacıyla broşür vb. materyal dağıtımı gerçekleştirilecek.