167 bin 881 seçmeni ve 2 milletvekili bulunan Karaman'da 147 bin 507 seçmen oy kullandı. Katılımın yüzde 87.85 oranında olduğu Karaman'da, Ak Parti yüzde 55.5, MHP yüzde 23.0, CHP yüzde 15.60 ve HDP 1.20 oy aldı. Bu sonuçlara göre milletvekilliğini Ak Parti adayları Recep Konuk ve Recep Şeker kazandı. 
Sonuçların kesinleşmesinin ardından Ak Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker il teşkilatına geçti. Milletvekilleri teşkilatta partililerle buluştu. Bu buluşmaya Karaman AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer ve çok sayıda partili katıldı. Burada partililere hitap eden AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, partililerin karamsarlığa kapılmamaları gerektiğini söyledi. Recep Konuk Karaman için bütün güçleriyle çalışacaklarını ifade ederek ''Karaman artık layık olduğu yere gelecektir'' dedi. AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker'de kendisini destekleyen herkese teşekkür etti. Karaman için gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.
Ak Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker konuşmaların ardından partililerin tebriklerini kabul etti. 
RECEP KONUK KİMDİR?
Türkmencamili Köyünde 1956 yılında dünyaya geldi. Konya Selçuk Üniversitesi’ni bitirdi.  Dokuz Eylül Üniversitesi’nde işletme okudu. Şanlıurfa’da öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı 1985 yılında iş hayatına atıldı. Zirai ürünler ve tarım makineleri ticareti yaptı.1994 yılında Çumra Belediye Başkanlığına seçildi. 1999 yılında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Konya Şeker,2000 yılında PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlıklarına,  daha sonra sırasıyla Şeker Kurumu, Milli Kooperatifler Birliği ve Şeker Kurulu Üyeliklerine seçildi.
Konya Şeker’de projelendirdiği yatırımlarla aralarında Çumra Şeker Fabrikası, dünyanın tek kampüs içerisindeki en büyük  Et ve Süt Entegre Tesisi, Dondurulmuş Parmak Patates Üretim Tesisi, Ham Yağ Fabrikası, Tohum Tesisi, Damla Sulama Sistemleri Üretim Tesisi, Patates Nişastası Fabrikası, Şekerli Mamüller ve Çikolata, Unlu Mamüller Bisküvi,  Kraker, Kek Üretim Tesisleri. Kangal Termik Santrali gibi 35’in üzerinde üretim tesisini Konya, Çumra, Seydişehir, Altınekin,  Cihanbeyli, Meram ve Sivas olmak üzere7 ayrı kampüste Konya Şeker nezdinde kooperatifin üretici ortaklarına ve ülke ekonomisine kazandıran, tarım sektörüne yönelik Uydu Destekli Tarım Projesi ve Dana Bank gibi model projeleri hayata geçiren Konuk,  sıvı şeker, biyoetanol, buharda kurutulmuş küspe gibi inovatif ürünlerin ülkemizde üretimini sağlarken, bir özel şirket  eliyle ülkemiz tarihinin en iddialı ağaçlandırma kampanyasını başlatarak Türkiye nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturmayı  hedefledi.
Konya Şekerin kurduğu vakıf eliyle ülkemizin kendi alanında ilk ihtisas üniversitesi olacak Konya Tarım ve Gıda Üniversitesinin kuruluş çalışmalarına öncülük eden Recep Konuk aralarında, yılın girişimcisi,  tüketici dostu, yılın yenilikçisi, yılın çevrecisi gibi ödüllerin bulunduğu çok sayıda ödüle layık görüldü.  3 yıl süreyle dost ve kardeş ülke Kazakistan’ında Konya Fahri Konsolosluğunu üstlenen Konuk, 2010 yılında Başbakanlık tarafından Vakıf İnsan Plaketi ve Dünya Gıda Gününde FAO tarafından gıda güvenliğine yaptığı katkı  nedeniyle madalya ile ödüllendirildi. Kanun gereği milletvekili adayı olabilmek için Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığından  Şubat 2015’te istifa eden ve halen Konya
Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığını devam ettiren Recep Konuk’a, Selçuk Üniversitesi tarafından 2009 yılında Türk Tarım Sektörüne ve ülke ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle fahri doktorluk beratı verildi. Konuk,  evli ve üç çocuk babasıdır.
RECEP ŞEKER KİMDİR?
1972 yılında Karaman’da doğdum. İlköğrenimimi Karaman İstiklal İlkokulu'nda (1978-1983), orta ve lise öğrenimimi Karaman İmam Hatip Lisesi'nde (1983-1990), üniversite eğitimimi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde (1991-1998) tamamladım. 2009 yılında ise, Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Okulu'ndan mezun oldum. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde işletme yüksek lisansımı tamamladım.
1998 yılında Şırnak ilinde sağlık ocağı hekimi olarak göreve başladım. 1999 yılında Şırnak’tan ayrılarak Afyon Sandıklı Devlet Hastanesinde ki görevimi 2002 yılına kadar sürdürdüm. 2002 yılında Karaman Kazım Karabekir Sağlık Ocağı hekimi oldum. 2003 yılında Karaman Devlet Hastanesi acil hekimi olarak görev yaptım. 2004 yılından 2008 yılına kadar Karaman İl Sağlık Müdürlüğü yaptım. 2008 yılından günümüze kadar da Karaman 9 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimi olarak görev yaptım. Evli ve 3 çocuk babasıyım.
Necati ERMİŞ