“Karaman’da Mevcut Ekmek Kalitesinin Artırılması Projesi” kapsamında, en iyi denetçi tüketicinin kendisidir anlayışı içerisinde bakkal, büfe ve marketlerde ekmek satışı esnasında yaşanacak ekmek kalite kayıplarının önlenmesi, ekmeklerin hijyenik koşullarda eldiven kullanarak ve el değmeden satışının sağlanması amacıyla ekmek satışının yapıldığı her noktada satış personelleri bilgilendirildi. Bu kapsamda ekmek dolaplarına bilgilendirme broşürü yapıştırıldı. Ekmek kalitesi konusunda yoğun bir çaba ve özveri gösteren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ekmeğin hijyenik koşullarda satışı için tüketicinin bilinçlendirilmesi ve işletmelerin denetimi konusunda gerekli hassasiyeti göstermekte.
“Karaman’da Mevcut Ekmek Kalitesinin Artırılması Projesi” kapsamında her hafta bir fırında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ilgili personelinin katılımı ile ekmek üretimini gerçekleştirilmeye devam edilmekte. 25.02.2016 tarihinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Şube Müdürü Fatih Ayaz, Gıda Mühendisi Avni Kılınç ve İsmail Varlı’nın katılımı ile 22:30/03.00 saatleri arasında Elif Ekmek Fabrikasında 3000 adet ekmek üretimi gerçekleştirdiler. Bu çalışmadaki amaç sektör çalışanlarının becerilerini, tecrübelerini ve eksikliklerini tespit etmeye yönelik olduğu söylendi.
Elif Ekmek Fabrikası çalışanları, Muhsin Bilgin Usta (Usta), Ersin Öztoprak   (üretim personeli) ve Mustafa Şahin  (üretim personeli) ile birlikte ekmeğin bütün üretim aşamaları karşılıklı dialog içerisinde gerçekleşti. Denetim boyunca çalışanların sıkıntıları, sorunları dinlendi ve ekmek kalitesinin artırılması için neler yapılması gerektiği konularında önerileri alındı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise; “Ekmek üretiminde yeterli tecrübeye sahip olan kaliteli ekmek üretiminde bizde varız diyen değerli işletmede çalışanları ve ekmeğini eldiven kullanarak alma konusunda hassas davranan bilinçli tüketicilerimize ve esnafımıza teşekkür ederiz. “ denildi.