Toplantıda, Anı Bisküvi Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kalite Güvence Müdürü Tuna Kurt yaptığı sunumda; ekmek kalitesi üzerinde sektörde hammadde olarak kullanılan unun, ekmeğin üretim teknolojisinin, çalışanların hijyeni ve gıda güvenliği ile ilgili diğer konuların etkili olduğunu ifade etti. Ekmek kalitesinin arttırılması için yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantıda, Anı Bisküvi Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. de uygulanan gıda güvenliği sisteminden örnekler verilerek fırınlarda hangi önlemlerin ve kontrollerin yapılması gerektiği konuları tartışılmıştır.

Yapılan toplantı neticesinde:

1) Gıda satış işletmelerinden kaynaklanan ve ekmeğin kalite kaybını etkileyen faktörlerin en aza indirilmesi için gıda satış işletmelerinde gerekli önlemlerin alınmasına yönelik kontrollerin arttırılması,

2) İlimizdeki tüm ekmek fırınlarında çalışan personeller için ekmek kalitesi ve hijyen konularında eğitim planı yapılması,

3) Özellikle gece üretim yapan ekmek fırınlarında belli aralıklarla gece denetim yapılarak çalışanlardan kaynaklı kalite ve hijyen konularındaki eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışma yapılması kararlaştırılmıştır.

Toplantı sonrasında toplantıya katılan kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Anı Bisküvi Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. yönetim kurulu üyesi Ömer Nazım Boynukalın’ı makamında ziyaret ederek kendisine, Kalite Güvence Müdürü Tuna Kurt Bey’ e ve Anı Bisküvinin değerli çalışanlarına verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ettiler.