Son zamanlarda ulusal ve yerel medyaların ilk haber sıralarında,g azete manşetlerinde ve sosyal medya'da tartışma konusu olan yolsuzluk davası diye iddia edilen olaylara bir tepkide Karaman TGB'den geldi. 
Kesk, Eğitim-Sen, Gençlik Muhalefeti ve TGB üyeleri Atatürk Parkında gösteri yaptılar.

İlk olarak konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Şaheste Özince (TGB Karaman Genel Sayman) ve Samet Özcan (TGB Üniversite Sorumlusu) ''  Değerli basın emekçileri ve Değerli Karaman Halkı ;
Yolsuzluklara Başkaldırıyoruz ! Bügun burada AKP'nin yolsuzluklarına hırsızlıklarına dur demek için ve hükümeti istifaya çağırmak için toplandık. Bakın bu sistemin içindeki çelişkiler gün ışığına çıkmaya başladıkça figüranları da birbiriyle kapışmaya başladı. Kim bu figüranlar; Cemaat-Akp. Bunların hepside aynı oyunun parçaları, bu kapışmanın tek bir kazananı olacak ve bu kazananlar kesinlikle meydanlarda hükümet istifa diyen yurtsever türk halkı olacaktır. Tayyip-Gül-Gülen aynı yolun yolcularıdır. Şimdi ise 11 yıllık pis kokuları ayakkabı kutularından taşmıştır. 11 yıl ülkeyi dinci-gerici dikta ile yöneten Tayyip Erdoğanların dönemi kapanmıştır.Yıkılan Cumhuriyet değil, Emperyalist güçler ve onların yerli işbirlikçileri Akp ve Fetullahçı çetedir. Akp iktidarı son günlerini yaşıyor. Son günlerde yaşanan olaylar bir gerçeği tekrar tekrar ortaya koyuyor. Türkiyeyi bölmek isteyenler bölünür! Milletimiz ise birleşe iktidara yürüyor. Ülkemiz Türkiye'yi yönetenlerin nasıl birbirine girdiğine tanık oldu. Bakan çocuklarının ayakkabı kutularından milyonca lira çıkıyor, akabinde bakanlar istifa ediyor birilerinin kasedi yayınlanıyor. Yüzbinlerce emekçinin alın terini gasp edenler birilerinin de kuyusunu kazıyormuş meğer. O kuyular tarihin çöplüğüdür ,Hepsi oradaki saygın yerlerini alacaktır.
Yineliyoruz ; Yasallığını yitiren; demokrasiyi alt-üst eden sözde hükümet işgal ettiği konumu derhal Türk milletine devretmelidir. Aksi halde Türk milleti ezelden gelen demir yumruğu ile baş kaldıracaktır. Buradan sesleniyoruz Ey Tayyip Erdoğan Ey F tip cemaat ! Kirli siyasetinizi alıp terkedin bu ülkeyi. ''dedi.
Ardından Gençlik Muhalefeti Üyeleri adına açıklama yapan Şerife Koyuncu; '' Kutu kutu çalanlara dur demek, yolsuzluk operasyonu, halkın emeğinin ve ülke kaynaklarının nasıl çalındığını kimlerin ceplerine indirdiğinin belgesidir .Bu operasyon hangi amaçla ve kim tarafından yapılmış olursa olsun ,gerçek olan Akp ve iktidar ortaklarının yolsuzluklarıdır .11 yıldır din-iman dediler, hırsızlıkla rüşvetle karunlaştılar, yoksulları evlerinden, ocaklarından edip müteahhitlerini zenginleştirdiler. 11 yıldır ülkeyi beraber yönetenler şimdi birbirlerini hırsız ve çete diye suçluyor. Bu memleketin sahibi ,  katiller, hırsızlar, hainler, soyguncular değil direnen halkındır. Tek çare halkın iktidarıdır. ''dedi.
Basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde gruplar dağılırken, Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleride gözlerden kaçmadı.