“Mutlu Anneler, Sağlıklı Bebekler İçin” 2004 yılından itibaren aralıksız faaliyetlerine devam eden Karaman Devlet Hastanesi Gebe Okulu mezun ettiği öğrencilerini doğumdan sonra da yalnız bırakmıyor. Hamilelikleri süresince anne adaylarını, mutlu ve bilinçli şekilde normal doğuma hazırlayıp sağlıklı doğum yapmalarını sağlayan gebe okulu ekibi tarafından okul projesinin devamı olarak “ Hoş Geldin Bebek, Gözün Aydın Anne Projesine” start verildi. 

Proje kapsamında, gebeliği süresince gebelik okuluna devam eden, sertifika almaya hak kazanan anne adayları doğum süresince ve doğumdan sonra da takip ediliyor. Yeni doğum yapmış anneleri ve bebekleriyle yakından ilgilenen gebe okulu hemşireleri, onları ev ortamlarında da ziyaret ederek geçmiş olsun, gözünüz aydın vb. dilekleri iletiyor ve her zaman yanlarında oldukları mesajını veriyorlar.

“Hoş geldin Bebek, Gözün Aydın Anne” Projesi hakkında bilgi veren Gebe Okulu Hemşireleri Şule Şahin Aydemir ve Nuray Peker gebe okuluna müracaat eden anne adaylarını doğru ve tıbbi bilgilerle gebeliğin sağlıklı ve mutlu geçirmelerini sağlarken diğer taraftan normal doğuma hazırladıklarını belirterek; “Toplumumuzda hamilelik, lohusalık ve yeni doğan bebek bakımı ile ilgili bilinçli anneler olduğu gibi geleneksel bilgilerle, anneye ve bebeğe zarar verecek davranışlara giden gebe ve gebe yakınları hayli fazla. Amacımız kimseyi incitmeden doğru ve tıbbi bilgiler konusunda bilgi vermek, onlar ikna etmek. Ziyaretlerimiz sırasında gebe okulunun ne kadar yararlı ve gerekli olduğunu bir kez daha gördük. Eğitimlerimizle birlikte sağlıklı ve mutlu annelerimizin, bebeklerimizin olduğunu görmek çok güzel.  Ayrıca, anne-bebek bakımına ve sağlığına yönelik yine kısa bir bilgilendirme yapıyoruz, varsa sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Gebe okulu ve ev ziyareti projesi ile ilgili geri bildirimler çok olumlu. ”  şeklinde konuştular.

“Hoş Geldin Bebek, Gözün Aydın Anne Projesinde yapılan ziyaretlerde ayrıca annelere hastane yönetimi adına kutlama mektubu ile küçük hediyeler takdim ediliyor.