Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hanımlar için iki ayrı program düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle; Karaman Belediyesi, Kent Konseyi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen El Sanatları Karma Sergisi, Hatuniye Medresesi’nde gerçekleştirilen törenle vatandaşların beğenisine sunuldu. Karamanlı hanımların yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışına; Karaman Valisi Murat Koca ve eşi Vildan Koca, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış ve eşi Şengül Akış, Belediye Başkan Vekili Elife Dilara Güngör, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın eşi Şerife Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Daire Müdürleri ve hanım vatandaşlar katıldı.
Her biri ayrı bir emek taşıyan el işi eserler; sergiyi ziyaret edenlerin büyük beğenisini kazanırken, canlı mankenlerin sergilediği; kadına gösterilen sevgi, değer ve şiddet figürleri de ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.
Panel de Kadınlar Sordu Uzmanlar Cevapladı
Hatuniye Medresesi’nde açılan serginin ardından Yunus Emre Konferans Salonu’nda hanımların katıldığı bir panel düzenlendi. Karaman Barosu’ndan Avukat Ayşe Özyurt, Emniyet Müdürlüğünden Toplum Destekli Polis Mustafa Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden Psikolog Şeyda Çakmaker, Halk Sağlığı Müdürlüğünden Doktor Betül Delen ve Hemşire Serap Çatal’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, hanımlar merak ettikleri konularda uzmanlara soru yöneltti.
Panele, Belediye Başkan Vekili Elife Dilara Güngör ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın eşi Şerife Çalışkan da katıldı.