Karaman’da 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı sene başı okul müdürleri toplantısı yapıldı.

Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ile şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı. Karaman’daki okulların eğitim faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, eğitimin akademik ve sosyal yönü, okul yöneticiliği, projeler, sınavlar ve kurslar ile sağlıklı iletişim konularında açıklamalarda bulundu.

Sultanoğlu, geçtiğimiz eğitim öğretim yılının genel bir değerlendirmesini yaparak toplantıya başladı. 2023 hedeflerine ulaşarak medeniyet kuracak bir nesil yetiştirmede öğretmenlerin ve eğitim yöneticilerinin üstlendiği role değinen Sultanoğlu, eğitimde bireysel farklılıkların göz önünde bulundurulduğu yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

Öğrencilere ilham kaynağı olmuş öğretmenlerin, onlara öğrenme arzusu aşılayacağını söyleyen Sultanoğlu, kitlesel başarının bireysel başarıdan daha önemli olduğunu vurguladı. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle yetişmiş vicdanlı nesiller için EDEP, Okuma Zamanı, Sağlıcakla Kal ve Bu Benim Eserim gibi projelerin değerlendirilmesinin ardından bu yıl da yerel ve ülke çapındaki projeler için etkin bir şekilde hazırlıkların yapılacağı belirtildi. Öğrencilerin yardımlaşma ve empati gibi değerleri özümsemesi için Bakanlıkça desteklenen Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var kampanyası ile geçen yıl okullarımız aracılığıyla 23 yetime destek verildiği belirtilerek bu yıl da projeye desteğin devam edeceği ifade edildi.

Eğitim ve yönetime dair diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile toplantı sona erdi.