2 YILDIR KAYIP
Karaman'ın merkez Ahmet Yesevi Mahallesi'nde ailesiyle birlikte oturan PTT'de posta dağıtıcısı 27 yaşındaki Ahmet Uysal, 15 Ağustos 2016 gecesi 70 FZ 843 plakalı otomobiliyle evden ayrıldıktan sonra bir daha dönmedi. Oğullarının eve dönmemesi üzerine ailesi kayıp başvurusunda bulundu. Ancak polis ekiplerinin yaptığı arama çalışmalarında Ahmet Uysal ve otomobilinin izine rastlanmadı.

Oğlunun akıbetini merak eden ve biran önce bulunmasını isteyen ayakkabı tamircisi olan babası Ramazan Uysal, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak yardım talep etti.

Bunun üzerine yapılan araştırmalar sonucu Postacı Uysal, Fisadun Barajı'nda ve Yeşildere Barajı'nda arandı. Arama çalışmalarının ardından herhangi bir ize rastlanmadı. Ekipler, bir süre sonra da çalışmaları sonlandırdı.

11 AYDIR HABER YOK
Sarıveliler ilçesinde yaşayan Fatma Uyanık, 5 Ekim 2017 tarihinde, annesi Zahide Uyanık ile birlikte evlerinden 15 kilometre uzaklıktaki bahçelerine gitti. Buradaki bağ evinde 1 gece kalan anne- kız, ertesi sabah bir süre bahçede çalıştı. Daha sonra anne Uyanık, ilçe merkezine döndü.

Fatma Uyanık'ın havanın kararmasına rağmen eve dönmemesi üzerine yakınları, aramaya çıktı. Tüm çabalara karşın sonuç alınamayınca aile fertleri, jandarma ile polise giderek, kayıp başvurusunda bulundu.

Jandarma ve AFAD ekipleri, bağ evinin bulunduğu bölgede uzun süre arama yaptı; ancak Fatma Uyanık'ın izine rastlanılmadı. Ekipler, bir süre sonra da çalışmaları sonlandırdı.

Ailenin başvurusu üzerine, cumhuriyet savcısının talimatıyla ilçedeki Çevlik göletinde de arama yapıldı. Karaman AFAD ekipleri ve Mersin'den gelen su altı polisi tarafından gerçekleştirilen aramalarda da bir ize rastlanılmadı.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLENİYOR
Karaman Gündem Gazetesine ulaşan sır kayıpların aile fertleri, çocuklarından gelecek olan en ufak haberi beklediklerini ve yetkililerden yardım istediklerini belirttiler.