Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, törende yaptığı konuşmada, "Köklü bir medeniyet tarihi ve devlet geleneğimizin göstergesi olan Türk Polis Teşkilatı, kuruluşundan bugüne vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için, hukuk çerçevesinde yasaların kendisine verdiği yetki ve sorumlulukları eksiksiz olarak yerine getirmeye çalışmaktadır. Karaman nüfus yoğunluğu bakımından, aynı ölçekteki diğer illerimizle kıyaslandığında asayiş yönünden ülkemizin en huzurlu illeri arasında yer almaktadır. Bu huzur ve güven ortamının kalıcı olması elbette ki halkımızla etkili bir iletişim ve işbirliği kurularak sağlanacaktır" dedi.
Şahne, konuşmasına şöyle devam etti: "Ülkesine, milletine, bayrağına yürekten bağlı kolluk kuvvetleri olarak bizler, Polis-Halk ilişkilerini ve mevcut huzur ve güven ortamını en üst seviyeye çıkarmak için birlikte yılmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Toplumsal huzuru tehdit eden her türlü suç örgütü ile mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Bu vesileyle gerek ilimizde gerekse terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı bölgelerde görev alan personelimizi, üstün hizmet anlayışına dayalı zaman ve mekan tanımayan görev bilinci ve gayretli çalışmalarından dolayı, ayrı ayrı tebrik eder, başarılarının devamını temenni ederim. Tüm meslektaşlarımın 10 Nisan Polis gününü kutlarım.”
Konuşmanın ardından Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere hediyeleri verildi. Kutlamalarda ayrıca gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı 6 şube müdürü ile 2 komiser ve 20 polis memuruna protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi verildi. Törene Karaman Valisi Murat Koca, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Alper Durmaz, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, daire müdürleri ile emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.