Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Halepliler için temin edilen 1 tır dolusu elma ve 500 çuval un yüklü 1 tır düzenlenen törenle yola çıktı.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karaman Şube Başkanı Raşit Bayrak, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, Karamanlıların kampanyaya yoğun destek verdiğini söyledi.

Haleplilere desteğin devam edeceğini vurgulayan Bayrak, “6 yıl içerisinde Suriye üzerine bugünkü tırlar ile birlikte 61’inci tırlarımızı yolluyoruz. Zaman zaman kampanyalarla un ağırlıklı olmak üzere kıyafet, gıda, kömür, çocuk bezi, bebe bisküvisi şeklinde yardımlarımızı ulaştırmaya çalıştık. Yardımlar yerlerine ulaştı, bunun berekete dönüştüğünü de bu sene şahit olduk. Özellikle bunun için Karaman’da bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz, esnaflarımız ellerinden geleni esirgemediler. “Biz Bir Ümmetiz” diye yola çıktık, ümmet olduğumuzu bugün daha yakından gösterdik.

Karaman’daki soğuk hava tesisi sahiplerimizden, elma satan esnaflarımızdan yardım isteyerek bir tırımızı elma ile tamamladık. Diğer tırımızda da Kazımkarabekir Kasabasından 150 çuval un olmak üzere yardım topladık. 350 çuval unda Karaman’daki Sivil Toplum Kuruluşlarından tamamladık. Yarın sabah teslim olunacak. Dualarımız oradaki kardeşlerimizin için. Biz birlikte oldukça rahmetin bereketin daha çok arttığına şahit oluyoruz. Her birinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Raşit Bayrak’ın konuşmasının ardından Vaiz Halil İbrahim Coşkun tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve dua yapıldı.

Yapılan duanın ardından tırlar Halep’e gitmek için yola çıktı.