Hafta sonları veya tatilleri değerlendirecek yerlere hasret olan Karaman halkı, alternatif vakit geçirme yerleri olmadığından dolayı, zaman geçirmek için Konya’ya akın ediyor. Vatandaşlar, Konya’daki tarihi ve turistik yerleri, alışveriş merkezini ve özellikle değişik hayvanları görebilmek, güzel vakit geçirmek adına hayvanat bahçesi için Konya’nın yolunu tutuyor.

KARAMAN’A HAYVANAT BAHÇESİ TALEBİ!

Binlerce kişinin ziyaret ettiği Konya Hayvanat Bahçesi görenleri büyülerken, Karamanlıların, dünyanın birçok yerinden gelen hayvanları görmek için Konya’ya akın etmesi, Karaman’da hayvanat bahçesi yönündeki talepleri artırdı.

Karamanlı vatandaşlar gazetemize yaptıkları talepte, çocuklarını götürüp boş zamanlarında vakit geçirebilecekleri böyle yerlerin olması gerektiğini söyleyerek, “Hem bizler için değişik bir ortam görmüş oluyoruz, hem de çocuklarımıza dünyanın her yerinden gelen hayvanları tanıtma fırsatı buluyoruz” dedi.

EĞİTİM İÇİN ŞART!

Karaman’da park ve bahçelere milyon yatırımlar yapılırken, devletin hayvanat bahçesine de pay ayırması gerektiğini belirten Karamanlılar, okullardaki öğrencilerin eğitimi için de şart olduğunu ifade ettiler. Okullar tarafından hayvanat bahçesi gezisi için öğrencilerin Konya’ya götürüldüğünü kaydeden vatandaşlar, gerçek veya tüzel kişilerin de hayvanat bahçesi açabileceğini, Karamanlı iş adamlarından eğitime destek olmalarını istedi.