Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği tarafından yapılan açıklmada;
''Bu hafta ki etkinliğimizn içeriği şöyledir; 

KARAMAN'IN PERİBACALARI, KARADAĞ, BAŞDAĞ ZİRVE GEZİSİ
Kategori: Günübirlik
Tarih : 18.12.2011 Pazar
Gidilecek yer : KILBASAN - KARADAĞ
İletişim: 1. grup iletişim  Fedai ERKOCAOĞLU  (0532 546 07 30)
              2. grup iletişim  İbrahim KÜÇÜK             (0 544 774 44 40)
Hareket saati : 06:30
Hareket Yeri : Kardof dernek binası önü
Katılımcı sayısı : 1. grup: 15 kişi  2.grup: 20 kişi 
Güzergah : 1. grup: Kılbasan, kum ocakları, peribacaları vadisi,bahar tepe,başdağın güney sırtından zirve (1100* den 1995 metreye)
2.grup: Kılbasan kum ocakları Peribacaları vadisi (1100 metreden 1450 metreye)
Katılmak isteyenler www.kardof.com adresindeki katılım sayfasından yada organizasyon sorumlusunu bizzat arayarak yaptırabilirler.
Etkinlik Planı : 07:00, 07:15 gibi 1150 metreden tırmanışa 1. ve 2. grup birlikte başlayacak. peribacaları vadisi boyunca 2 kilometre vadi içinde birlikte gidilecek.1400 metre ye ulaşılacak
Vadi sonunda 2.grup: alternatif olarak güney doğu rotasından geri dönebilir, peribacaları bölgesinde zaman geçirebilir, ve vadi boyunca gidiş güzergahından geri dönebilir. Karaman'ın peribacalarını tanımış olur. 2.grup:Karaman'a en geç dönüş saati 16:00 gibi dir. Daha önce Kardof gezilerine katılmış herkes 2. grupla bu etkinliği gerçekleştirebilir.
 
1. grup:  vadi sonunda eğimi 45*50 derece arasında değişen vadinin batı yüzü boyunca 1720 metre yükseltisine Başdağın güney eteğine, bahar tepe zirvesine ulaşacaktır. Buradan başdağ zirvesi yapılacaktır. Karaman'a dönüş saati 20:00
Şartların uygunluğuna göre Planda değişiklik yapılma hakkı kardof yönetimince saklıdır,
 
Alınacak malzeme : Sırt çantası , ayağı bilekten saran bot , yağmurluk , yedek kıyafet, baton, 2 lt su,Kafa lambası, Şapka ya da Bandana, fotoğraf makinası, kullanılan ilaç,ilkyardım malzemesi.
Yemek : Her sporcu kendi yiyeceğini getirecektir,
Etkinlik Ücreti : 10 tl – 15 tl arası değişebilir,
 
Zorluk Derecesi 3 (2.grup:) : Yürüyüş eğimi artık artmaktadır. 500 metreyi geçmeyen çıkışlar içerir. Daha dar patikalardan, bazen sık ormanlık alanlardan daha çatak bölgelerden geçmek gerekebilir. Islak geçişlerde yoğunlaşmaktadır. Toplam yürüyüş süresi 5 saati geçmez. Yürüyüşler kondisyonu iyi olan ve yürüyüş deneyimi de olan herkese uygundur.
 
Zorluk Derecesi :(1.grup) : Yürüyüş eğimi artık zorlu ve fazladır. Çıkışlar 1000 mt.yi de geçmeye başlar. Sert yapılı, taşlık, kayalık ve patikasız alanlardan gidilmektedir. Ormanlık alanları oldukça zorludur. Islak geçişler de mevcuttur. Rehberin oldukça deneyimli olması gerekir. Toplam yürüyüş süresi 8 saati bulmaktadır. Teknik çıkışlar içermemesine rağmen bu zorluk derecesi yüksek yürüyüş sportif, tecrübeli ve kondisyonu iyi deneyimli yürüyüşçüler için uygundur.
Karadağ hakkında kısa bilgi ;
Karaman İlinin kuzeyinde, yaklaşık 35 Km. uzaklıkta, volkanik bir dağ kitlesi olan Karadağ üzerinde (en yüksek noktası Mahalaç Tepesi 2288 m.), IV. ve IX. yy.’lar arasında (Bizans Devri) yapılmış bir çok kilise, manastır, bazilika, konut ve mezarlık bulunmaktadır.
Karadağ'daki Mevcut yabani hayvan türleri : Kurt, Sansar, Yılkı atı, Tavşan, Sincap, Tilki, porsuk gibi memeliler ile Kartal, Şahin, Doğan, Atmaca, Kınalı keklik, Serçe..
Not: Katılımcı sayısına göre araçlar ayarlanacaktır, Katılacak kişiler En geç Cumartesi saat 13:00 a kadar iletişime geçmelidirler.'' denildi.