Karamanlı iş adamları Sudurağı Beldesi’ndeki 400 mevsimlik tarım işçisine iftar verdi. Sudurağı Belde Belediye Başkanı Mehmet Ceylan’ın da hazır bulunduğu iftarda Karamanlı iş adamları adına konuşan Adem Yıldırım, beldede aileleri ile birlikte kalan ve çalışan mevsimlik tarım işçilerinin işlerinin her anlamda zor olduğuna dikkatleri çekerek bir iftarda onlarla bir arada olmalarının, dertlerini dinlemenin önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, işçilerin Ramazan bayramını da işlerinin bitmeyecek olmasından dolayı beldede geçireceklerini söyleyerek, Karamanlılar olarak yapabilecekleri yardımlara devam edeceklerini belirtti.

Sudurağı Belde Belediye Başkanı Mehmet Ceylan da yaptığı açıklamada 16 yıldır beldede bulunan mevsimlik tarım işçilerinin başta Şanlıurfa olmak üzere Adana ve Mersin’in Tarsus ilçesinden geldiklerini, 6 ay boyunca bölgede tarlalarda dönüm hesabı çalıştıklarını belirtti. Karaman’da daha farklı yerlerde çalışan mevsimlik tarım işçilerine göre ciddi problemi olmayan grubun en önemli derdinin her ay toplamaları gereken elektrik parası olduğunu belirten Ceylan, bunun da zamanla çözüleceğini söyledi.

İşçilerin sorumlusu İsa Güzanlı da bir iftar ile de olsa kendilerini hatırlayan Karamanlı hayırsever işadamlarına teşekkür ederek, Ramazan ayının manevi havasını bu ziyaretle net olarak hissettiklerini söyledi. Güzanlı, bulundukları yerde elektrik ve su altyapısının yapılması konusunda destek veren, içinde çamaşır makinası, fırın ve buzdolabı konteynerleri temin eden Karaman Valisi Süleyman Kahraman’a da teşekkür ederek Sudurağı Belediyesi’ne de her zaman verdikleri katkı nedeniyle teşekkür etti.