Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sigara içenler konusunda çok hassas davranıyor. Öyle ki sigara içenleri uyarıyor, sigara içerken yakalananların ise sigara paketlerini alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen 11. Muhtarlar Toplantısı’na Karamanlı Muhtarlar da katıldı. Karamanlı muhtarlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sigara paketi ile yakalandılar. Erdoğan ise Karamanlı muhtarlara sigara içmemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11. Muhtarlar Toplantısı’nda yaptığı konuşmada teröre destek verenlere yüklenerek, “Siz terör örgütünü arkasına alanlar, hendek kazmaktan başka ne yaptınız bu ülkede? O kazdığınız hendekler Cizre’ye hizmet mi götürüyor, Silopi’ye hizmet mi götürüyor, Nusaybin’e hizmet mi götürüyor? Sadece o hendekleri kazmak suretiyle orada halkın huzurunu nasıl kaçırırız siz bunu yapıyorsunuz” dedi. 
Erdoğan burada yaptığı konuşmasına geçmiş Kurban Bayramını tebrik ederek başladı. Ocak ayında başlatılan muhtarlar toplantısının 11’incisinde birlikte olduklarını kaydeden Erdoğan, “Bugün de Adana, Adıyaman, Bursa, Erzincan, Gaziantep, Hatay, Karaman, Kahramanmaraş, Kilis, Kütahya, Osmaniye, Sivas ve Trabzon illerimizden gelen kıymetli muhtarlarımızı misafir ediyoruz. İnşallah ülkemizdeki muhtarların tamamıyla bu şekilde bir araya gelmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
“BİLİNİZ Kİ BUNLAR SON ÇIRPINIŞLARDIR, İNŞALLAH BUNUNDA SONUNA KADAR GİDEREK HESABINI MİLLETİMİZ ADINA, ŞEHİTLERİMİZ ADINA SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Ne yurt içinde ne yurt dışında şuanda güvenlik güçlerimiz operasyonlarına ara vermeksizin devam ediyor” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
“Bu gecede sınır ötesinde de operasyonlarımız oldu. 30’un üzerinde terörist oralarda öldürüldü. Burada durmayacağız. Aynen devam edeceğiz. Bunların yurt içindeki sözde şehitlikleri varmış ya buralara koydukları o taziye evleri adı altında depoları var. O mühimmat depolarını falan da biz aynen onları da yerle yeksan ediyoruz. Oralar bir taraftan bombalanıyor. Bir taraftan da oralarda temizleniyor. Çünkü buralarda esnafımızı oraya çağırıp orada onları haraca bağlayan onlardan tehditle paraların alındığı herhalde birçoğumuzun malumudur. Biz buna fırsat veremeyiz. Şuanda bunlar bir süre böyle devam edecek de ama biliniz ki bunlar son çırpınışlardır, inşallah bununda sonuna kadar giderek hesabını milletimiz adına, şehitlerimiz adına sormaya devam edeceğiz.”
Toplantıda ülkenin doğusundan batısından kuzeyinden güneyinden gelen muhtarların olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu salon Türkiye’nin birliğinin ve bütünlüğünün milletimizin kardeşliğinin en somut örneğidir, sembolüdür” dedi.
“TÜRKİYE KENDİSİNE UZANAN HER DOST ELİNİ, SAMİMİYETLE KAVRAYACAK ÖZGÜVENE SAHİP BİR ÜLKEDİR”
Bayramdan önceki hafta sonu İstanbul’da Yenikapı’da coşkulu bir miting yaparak ‘milyonlarca nefes teröre karşı tek ses’ denildiğini ve daha öncede Ankara’da STK’lar tarafından düzenlenen ‘teröre hayır kardeşliğe evet’ yürüyüşü yapıldığını hatırlatan Erdoğan, “Terör örgütünün yoğun bir şekilde eylem yaptığı bölgelerde de vatandaşlarımızın teröristlere karşı giderek daha yüksek sesle itirazlarını dile getirdiklerini biliyoruz. Umudunu terör örgütüne bağlamış olanlarında yavaş yavaş hayal kırıklığı yaşamaya başladıklarını görüyoruz. Devletimiz güvenlik güçleri ve tüm kurumlarıyla kararlı bir şekilde terör örgütünün üzerine gidiyor, gitmeye devam edecek. Milletimiz terörle mücadelede devletinin yanında olduğunu duruşuyla, sesiyle, iradesiyle her geçen gün daha güçlü şekilde ortaya koyuyor. Demokrasi ve hak mücadelesiyle silahın, bombanın, tehdidin, acının, kanın yan yana olamayacağı bir kez daha görülmüştür. Türkiye kendisine uzanan her dost elini, samimiyetle kavrayacak özgüvene sahip bir ülkedir. Ama bu devletin kendisine silah doğrultanları, ülke içinde paralel yapılar kurmaya çalışanları da cüretlerine pişman edecek güce sahip olduğunu herkes çok iyi bilmelidir” şeklinde konuştu.