Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Akın, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karataş ile Prof. Dr. Kemal Esengün de hazır bulundu.
Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i üç yıllık süre içerisinde yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Acar, sözlerine şöyle devam etti: “Üniversite olarak öğretim elamanları ve idari personel aracılığıyla verdiğiniz desteğe teşekkür ederim”. 
İki rektör ziyaret sırasında görüş alışverişinde bulanarak, üniversitelerarası işbirliğinin önemine değindiler. Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar: “Ülkemizde 103’ü kamu olmak üzere 170 civarında üniversite bulunmaktadır. Her birimizin eşit derecede bir araya gelmesine imkan yok. Coğrafi olarak yakın olan üniversitelerin bir araya gelmesi daha kolay. KMÜ ve Aksaray Üniversitelerinin de içinde yer alacağı, adını “Orta Anadolu Üniversiteler Birliği” ya da başka bir şey koyabileceğimiz bir oluşum meydana getirebiliriz. Bu oluşum çerçevesinde tecrübelerimizi ortak bir paydada birleştirebiliriz.” diye konuştu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Aksaray Üniversitesi Rektörü Acar’ın işbirliği fikrine olumlu baktığını söyleyerek, bölgede yer alan diğer üniversitelerin rektörleriyle de bir araya gelerek istişare yapabileceklerine dikkat çekti. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “İsmine hep beraber karar verebileceğimiz bu oluşum büyük fayda sağlayacaktır. Bu durum diğer üniversitelere de örnek olacaktır” dedi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen gerçekleştirilen ziyaretin anısına Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’a tablo hediye etti.