Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)  yeni yönetimi üyelerine kahvaltı verdi.

Karaman Belediyesi Ongun Tesisleri’nde yapılan programa eski KASİAD Başkanı Sami Akdağ da katıldı. KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç her anlamda aktif olan derneklerinin faaliyetlerini yönetim değişikliğine rağmen aynı hızda devam ettiğini belirtti. Kısa süre önce Kosova Gezisi düzenlediklerini dile getiren Kılınç, yakın zamanda da Fas’a bir gezi düzenleyeceklerini belirtti.
Yeni yönetimin güzel bir noktada görevi devraldığına dikkatleri çeken Kılınç, daha çok koşarak ve çalışarak Karaman’ın gelişmesine katkıda bulunacak birçok programa, faaliyete ve etkinliklere imza atacaklarını söyledi. Kılınç, “KASİAD olarak sosyo ekonomik barışın gelişmesine öncülük edecek şekilde üyelerimize sağladığımız katma değeri arttıracak ve bölgemize sunulan iktisadi açılımların devamlılığı için çalışmalar yapacağız. Üyelerimizin iş hacimlerini geliştirmeleri ve yeni iş fırsatları elde edebilmeleri için yurt içi ve yurt dışı geziler düzenleyeceğiz.” dedi. Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ‘Ulusal Hibe Mekanizmaları ve Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi’ çalışması kapsamında Ocak ayında üyelerine eğitim verileceğini söyleyen Kılınç, bu eğitim sonunda profesyonel bir danışmanlık şirketi tarafından isteyen üyelere proje konusunda destek verileceğini belirtti.
KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç’tan çalışmalarından dolayı plaket alan Sami Akdağ da yeni yönetime başarılar dileyerek kısa bir konuşma yaptı. Akdağ, konuşmasında derneğin Karaman’ın problemlerine duyarlı bir yapıda olduğunu, çözüm adına tüm imkânlarını kullandığını söyledi. Akdağ, sivil toplum örgütlerinin önemine dikkatleri çekerek Türkiye’de TUSKON çatısı altındaki derneklerin önemli programlara imza attığını ifade etti. Nitelikli çalışmaların hem Türkiye için hem de KASİAD çatısı altında Karaman için önemli kazanımları beraberinde getirdiğini söyleyen Akdağ “Sosyal sorumluluk bilincinde hareket ederek her zaman çözümün parçası olduk. Olmaya da devam edeceğiz. “ dedi.