Karaman Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) üyelerine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) çalışmaları ile ilgili bir seminer verdi.

KASİAD Toplantı salonunda yapılan seminere TKDK İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin, TKDK Karaman il Koordinatörlüğü uzmanları ve ilde faaliyet gösteren 45 firma katıldı.

KASİAD Genel Sekreteri Faruk Özdemir, dernek olarak üye firmalarını çalıştıkları sektörlere göre yeni gelişmelerden haberdar etmeye çalıştıklarını, ilgili sektörün uzmanları ile buluşturduklarını belirterek amaçlarının ilin her anlamda potansiyelini değerlendirmesi olduğunu söyledi. Özdemir, Karaman’ın da içinde bulunduğu toplam 42 İlde 9. çağrı ilanına çıkan TKDK’nın 15 Şubat–15 Mart tarihleri arasında projeleri kabul edeceğini, bu projeler için en az 5 bin, en fazla ise 3 milyon Avro’nun proje sahiplerine hibe edileceğine dikkatleri çekerek KASİAD olarak bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesini arzu ettiklerini söyledi.

KASİAD Üyesi Mehmet Doğan dernek olarak Karaman’ın yapılacak yatırımlarla gelişmesini önemsediklerini belirterek buna zemin hazırlayan TKDK çalışmaları hakkında bilgi almanın, konuya hakim olmanın ve fırsatı değerlendirmenin önemli olduğunu söyledi.

 
Amacımız sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin, KASİAD Üyelerine yönelik düzenlenen seminerde Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarını kullandırmaya yönelik oluşturulan kurumlarının amacının sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak olduğunu söyledi. Çetin, TKDK’nın, yüzde 75’i AB fonlarından olmak üzere, 5 bin ile 3 milyon Euro arasında yatırımlara hibe desteği verdiklerine dikkat çekerek, “Bu da yatırımcılarımıza büyük bir destek sağlayacak, ilin kalkınmasına da ciddi katkı yapacaktır. Bu konuyla ilgili olarak yetki devri alma sürecini bitiren kurumumuzda çeşitli alanlarda yakın bir zamanda 9. başvuru çağrı ilanına çıkılacaktır.” dedi.

Seminer TKDK Karaman il Koordinatörlüğü uzmanlarının sunumları ve katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.