Kirpiklerimiz yüzümüzde en çok dikkat çeken ve bakışları değiştirebilen estetik noktalarıdır. Gözlerimizi toz, kir ve yabancı cisimlere karşı koruma görevini üstlenmektedir. Yapısı gereği vücudumuzdaki tüylerden ayrı tutulmaktadır. Birçok kılın aksine güçlü yapıda ve androjenlerden etkilenmemektedir. Ancak genetik, zararlı makyaj ürünleri, takma kirpikler, Tiroid hastalığı, sert göz makyajı silme, kirpik kıvırma aletleri ve göz hastalıklarından dolayı kirpiklerimiz dökülmektedir. Yeteri sıklığa, uzunluğa ve sağlıklı görünüme kavuşmak için kirpik serumu kullanabilirsiniz. Takma kirpik, rimel ve ipek kirpik uygulaması olmadan doğal bir görünüm verebilirsiniz. Kirpik serumu hakkında detaylı bilgileri Kirpik Serumu Nedir?adlı bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kirpik Serumu Nedir?

Kirpiklerinizin görünümünü maskara, kıvırma aleti ve farklı estetik uygulamaları ile değiştirebilirsiniz. Ancak uzun süre bu kullanım göz kapaklarınızdaki tahrişe ve kirpik dökülmelerine sebep olmaktadır. Olumsuz durumlarla karşılaşmamak için kirpik serumu iyi bir alternatif olabilmektedir. Çoğu kullanıcıdan kirpik serumu nedir? soruları almaktayız. Göz kapağındaki tüylerin artması ve uzaması için kullanılan ürünlere kirpik serumu denilmektedir. Kozmetik piyasasında birbirinden çeşitli ürünler bulunmaktadır. Ancak içeriği temiz, doğal ve kirpik köklerini beslemesi gerekmektedir. Alerji yapabilecek, kaşıntı ve göz sağlığınızı bozacak ürünlerden kaçınmanız gerekmektedir. Cildinize uygun kirpik serumlarını burada bulabilirsiniz.

Ürün seçerken dünya çapında popüler olması veya yüksek fiyatlı olması bir anlam ifade etmemektedir. Hızlı bir görünüm elde edebilmek için içeriğinde alkol, parfüm etkisi, ağır kimyasallara başvurmaktadır. Eğer farkında olmadan böyle bir ürün kullandıysanız beklenmeyen etkiler görebilirsiniz. Göz sağlığınız için bol su ile kirpiklerinizi yıkamalısınız. Önemli olan kullanılan aktif bileşenleri ile kirpiklerinizi beslemeli ve güçlendirmelidir. Bazı bitkisel içerikli serumlar hacim vermeye de yardımcı olmalıdır. Provitamin B5, Biotin, E, D ve C vitamini, hint yağı, badem yağı gibi ürünler bulunmalıdır. Hoş bir koku vermesi için gül bitki özleri, argan yağı, susam yağı, kayısı çekirdeği yağı gibi bitkisel yağlara seçilmelidir. Yapılan dermatolojik testleri başarıyla geçmiş ürünleri seçmelisiniz. Organik veya doğal içerikli ürünler olmak zorundadır. Tüm cilt tipleri, dökülmeye karşı ve hassas cilt tiplerine uygun belirtilmelidir. Rahat kullanım için damlalık, kirpik fırçası verilen ürünleri tercih edebilirsiniz.

Kirpik Serumu Nasıl Kullanılır?

Kirpik serumunun içeriği kadar nasıl kullandığınızda son derece önemlidir. Çoğu kişi bilinçsiz kullanım sebebi ile kirpiklerine zarar vermektedir. Bu durumu yaşamamak adına kullanmadan önce hazırlık ve bazı kullanım talimatlarına uymanız gerekmektedir. Peki, kirpik serumu nasıl kullanılır? Öncelikle serumu kullanmadan önce kirpiklerinizi temizlemeniz gerekmektedir. Pamuk yardımı ile sadece göz makyajı için üretilmiş temizleme suyunuzu almalısınız.

 Baskı uygulamadan nazik hareketlerle kirpiklerinizi temizlemelisiniz. Ardından tekrardan pamuk, kirpik fırçası ve damlalık yardımı ile kirpiklerinizin dip kısmından başlayarak iyice yedirebilirsiniz. Birkaç damla olacak şekilde yeteri kadar uygulamalısınız. Seçeceğiniz ürüne bağlı olarak günde bir veya iki defa kullanabilirsiniz. Serumun kullanım talimatları bölgesinde günde kaç defa uygulamanız gerektiği yazmaktadır. Ayrıca sabahları maskaranın altına uygulayarak daha hacimli bir görünüm elde edebilirsiniz.