Küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik olarak, küçükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı Karaman merkez köylerinden Lale, Kisecik, Damlapınar ve İhsaniye köylerinde açılmış olan kurslar tamamlandı.

Kisecik köyündeki kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerin belgeleri yapılan törenle verildi. Törene İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu, İŞ-KUR Şube Müdürü Metin Akgül, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol, Kisecik Köyü Muhtarı Bülent Öztürk ve kursiyerler katıldı.

Törende, İl Müdürü Keskin kursiyerlere yaptığı konuşmasında; “Karaman’ın önemli gelir kaynaklarından biri olan hayvancığımızın geliştirilmesi için Karaman İl Müdürlüğü olarak çeşitli çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalar kapsamında özellikle küçükbaş hayvancılıkta bir sorun olarak karşımıza çıkan sürü yöneticisi(çoban) problemine çözüm bulmak amacıyla İŞ-Kur, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile sürü yönetimi elemanı kursları düzenledik.”

Keskin konuşmalarının devamında; “Küçükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı İlimiz merkeze bağlı 4 köyde toplam 232 kişinin katılımıyla sürü yönetimi elemanı kursları açılmıştır. Sürü yöneticisi belgesi alan kursiyerlerimiz hem bakanlığımız hem de diğer kurum ve kuruluşların projelerinden öncelikli olarak istifade edecektir. Bakanlığımızca hayvancılık desteklemeleri kapsamında 300 baş ve üstü anaç koyun/keçi varlığına sahip işletmelerde işletme sahibinin Sürü Yöneticiliği belgesine sahip olması veya bu belgeye sahip kişiyi yanında çalıştırıp 5 ay kesintisiz sigortasını yatırması durumunda 2015 yılı için 5.000 TL destekleme ödemesi yapılacaktır." dedi.

Törende, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu ise, öğrenmenin hayat boyu süren bir uğraş olduğunu söyleyerek, müdürlük olarak çok sayıda kurs düzenlediklerini, bu bağlamda talep edilmesi halinde 12 kişinin bir araya gelerek ihtiyaç duydukları konularda kurs düzenleyebileceklerini söyledi. 

İŞ-KUR Şube Müdürü Metin Akgül’de, İŞ-KUR olarak halkımızın refahının yükseltilmesinde önemli bir araç olarak gördükleri bu tür kursları desteklediklerini ifade etti.

Kursiyerlere protokolce belgeleri teslim edilerek tören sona erdi.