Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yaklaşan Rektörlük seçimlerinde aday olan Prof. Dr. Mehmet Karataş KMÜ öğrencilerine başarı desteği ve burs imkânlarının artırılacağını açıkladı.
Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Karataş KMÜ’nün tüm personellinin ihtiyaçlarını gözeten bir yönetim anlayışının yanında öğrencilerin de yeni dönemde farklı yöntemlerle destekleneceğini söyledi. 

Öğrencilere Başarı Desteği
Her eğitim - öğretim yılı sonunda fakültelerinde, enstitülerinde, yüksekokullarında ve meslek yüksekokullarında birinci olan öğrencilere burs sağlanacağını söyleyen Karataş “Üniversitelerin varlık sebebi olan öğrenciler aynı zamanda kurumumuzun başarısının göstergelerinden biridir. Onların hayata başlarken ortaya koyacakları başarıların yönetimler tarafından desteklenmesi teşvik eden bir uygulamadır. Onlara sunacağımız imkânların yanında, sunulan fırsatları iyi değerlendirenlerin ve belli bir başarı elde edenlerin burs imkânları ile ödüllendirilmesini sağlayacağız.” diye konuştu. Bu süreçte ayrım yapılmaksızın tüm enstitü, fakülte ve yüksekokul birincilerine verilecek olan bursun öğrenciler arasında yaratacağı tatlı rekabetle potansiyellerini açığa çıkartacağı öngörülüyor.

En Çok Kitap Okuyana Ödül
Bilimsel çalışmaların zeminin güçlendirilmesi adına üniversite kütüphanesinde Basılı kitap, E-kitap, E-dergi, ulusal ve uluslararası veri tabanı aboneliği sayısının artırılacağına da dikkat çeken Rektör Adayı Karataş “Kütüphane 7/24 açık bulundurulacak. Her yıl en fazla kitap okuyan idari personellerimiz, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz ödüllendirilecek.” dedi.

Öğrencilere Proje Desteği
Ön Lisans ve Lisans düzeyindeki öğrenciler arasında her yıl proje yarışması yapılacağını ve ilk üçe giren projelere destek vereceklerini ifade eden KARATAŞ, “her şartlarda öğrencilerimizin iyi yetişebilmesi için hem destek vereceğiz hem de eğitim öğretim kalitesini artıracağız.” dedi.

Kariyer ve Gelişim Ofisi
Öğrencilerin KMÜ’de alacağı eğitimin kalitesini azami derecede olması için gerekli altyapıyı sağlayacaklarını söyleyen Karataş bu sürecin mezuniyetle sınırlı olmayacağını, öğrenci ve mezunların profesyonel iş hayatlarına destek verileceğini dile getirdi. Kurulacak “Kariyer ve Gelişim Ofisi” aracılığıyla öğrencilerin profesyonel hayata tam donanımlı ve yetkin bireyler olarak bir adım önde başlamaları sağlanacak. İş yaşamında var olan potansiyellerini önceden keşfeden öğrenciler iş başvurusu sürecinde onları ön plana çıkartacak bilgi ve davranış biçimini elde etmiş olarak hazır hale gelecekler.

Adaylık sürecinde tüm kesimlerin desteğini talep eden Prof. Dr. Mehmet Karataş yaptığı görüşmelerde de “birlikte üretelim, birlikte başaralım” mesajı veriyor.