Duyuruda, özel yetenek sınavında başarılı olan öğrencilerin bazı bilgileri üniversiteye bildirmeleri gerektiği hatırlatıldı. 

Yoğun katılımın yaşandığı KMÜ BESYO özel yetenek sınavına 297’si bayan, 825’i erkek olmak üzere 1.122 kişi başvuru yapmıştı. Üniversitenin ana sayfasında yapılan duyuruda, yurdun her bölgesinden sınav için gelen ve başarılı olan öğrencilerin sınav sonuçlarının açıklanması için bazı bilgilerini KMÜ BESYO’ya bildirmeleri istendi.  

BESYO Müdürü Prof. Dr. Osman Çevik, yaptığı açıklamada “Sınava alınan adaylarla ilgili tüm bilgiler ÖSYM ve SGM’den doğrudan alınmıştır ve adayların belgeleri ile karşılaştırılmıştır. Otomasyon sistemi ile yapılan seçimler şeffaf, objektif ve söylentilerden uzak olarak gerçekleşmiştir. Adaylarda sürat, çabukluk, dayanıklılık gibi temel motorik özelliklerin belirlenmesi hedeflenmiş ve en yetenekli adaylar başarılı görülerek liste oluşturulmuştur. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazananların açıklanabilmesi için, öğrenci adaylarının bizzat gelmeleri ya da ÖSYM şifrelerini ve aday numaralarını bize bildirmeleri gerekmektedir.” dedi.  

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 10’u milli sporcu, 20 bayan, 30 erkek olmak üzere toplam 50 öğrenci kayıt yaptıracak. Bu yıl ilk defa KMÜ BESYO Spor Yöneticiliği Bölümünde normal ve ikinci öğretime 40’ar öğrenci (15’er bayan, 25’er erkek) öğrenim görecek.