Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KMÜSEM) tarafından düzenlenen İşaret Dili Kursu sertifika töreninde Soma’da hayatını kaybeden madenciler anısına işaret diliyle şiirler okundu.
Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın, akademik ve idari personel ile kursiyerler ve aileleri katıldı.

“Sesli dünya ile sessiz dünya arasında köprü kurmak”

İşaret diliyle İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, İşaret Dili Uzmanı Arzu Hazar’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Hazar, işaret dili kursunun 120 saat sürdüğünü ve kursa katılan 38 kursiyerin eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını belirtti.

Amaçlarının “Sesli dünya ile sessiz dünya arasında köprü kurmak” olduğunu belirten Hazar, iletişimin bütün insanlar için bir hak olduğunu, işitme engellilerin de bu haktan yararlanabilmesi için işaret dili kursunu düzenlediklerini söyledi.

Soma’daki madenciler anısına şiir ve türkü

Sertifika töreninde kursiyerler tarafından işaret diliyle “Madenci”, “Bir Madencinin Vasiyeti” şiirleri ve “Madenci Türküsü” takdim edildi. 

Program, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer’in kursiyerlere sertifika vermesi ve Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın’ın Eğitmen Arzu Hazar’a plaket sunmasıyla sona erdi.