Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, üniversite personeli ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Şahin, “Engin bir gönüle sahip olan, manevi bağlarından hiç kopmamış, kopanları ise hiç hoş karşılamamış olan, sözünün eri, dava adamı Mehmet Akif’i anmak için burada toplandık. Anma programının hazırlanmasında emeği geçen öğrenci topluluğumuza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Dr. Naif Özkul, İstiklal Marşı’nın yanı sıra Mehmet Akif’in manevi tarafını en iyi anlatan şiirlerden birisinin Safahat’ta yer alan Sait Paşa İmamı adlı şiir olduğunu belirterek bu şiiri dinleyenlerle paylaştı. Şiirde Şeyh Galip’in kasidesinden altı mısra bulunduğunu söyleyen Özkul, “Sultân-ı rusül, şâh-ı mümeccedsin efendim / Bîçârelere devlet-i sermedsin efendim / Menşûr-ı leamrük’le müeyyedsin efendim / Dîvân-ı İlâhîde ser-âmedsin efendim / Sen Ahmed ü Mahmûd u Muhammedsin efendim / Hak’tan bize sultân-ı müebbedsin efendim” dizelerine dikkat çekti.

Dr. Naif Özkul, mısralarda geçen “leamrük” kelimesinin ise Kuran-ı Kerim’de geçtiğini ve bunun Peygamber Efendimizin ömrüne edilen bir yemin olduğunu sözlerine ekledi. Program, Dr. Özkul’a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.