Vatan Partisi Karaman İl Başkanı Şahin Koçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hakkında basın açıklaması yaptı.
 
Koçer, yaptığı açıklamada;
 
“29 Ekim'de yurttaşlarımızı Cumhuriyet'te birleştirmek, eşitlemek ve özgürleştirmek için yürüyoruz. Meydanlarda kardeşliğin tadını duyacağız.

29 Ekim hareketini sıradan bayram kutlaması olarak düşünmek, yanlış olur. Bu eylemler, Cumhuriyet güçlerinin iktidar yürüyüşünde tarihsel bir başlangıçtır.

Türk milleti Türk bayrağı altında toplanıyor. Mustafa Kemal’in askerleri, Cumhuriyet Hükümeti için yürüyüşe geçiyorlar. 
 
29 Ekim eylemlerine önderlik eden siyasal parti ve örgütlere baktığımız zaman, Atatürk’te Birleşme kararını görüyoruz.

Kuşkusuz bu eylemlere MHP ve AKP’ye oy veren Milliyetçiler de katılacaktır. Onlarsız Cumhuriyet olmaz.

Cumhuriyet Devrimini yapan Milli Güçleri birleştirmek, günün görevidir.

Bu durumda Milliyetçiyim diyen kitlenin önemli bir bölümünün yer aldığı MHP tabanının katılımı için, bireysel kararlarla yetinmemeliyiz. 
 
Büyük davalar, büyük güçlerle kazanılır. Cumhuriyet savaşını kazanmak için, milletin geniş güçlerini ve olanca yeteneğini seferber etmek durumundayız. Bu durumda, MHP görmezden gelemeyeceğimiz bir siyasal partidir.

Cumhuriyete ve vatanın bütünlüğüne yönelen tehdit, zaten CHP, MHP ve Vatan Partisi örgütlerini bir araya getiriyor. Partilerimizin örgütleri, birlikte Andımızı okuyorlar, Bölücülere karşı birlikte mücadeleye yöneliyorlar. Bu eğilim, önümüzdeki süreçte hızla gelişecektir.
 
Tüm Siyasi partiler, kitle örgütleri, dernek ve kuruluşlar 29 Ekim eylemlerine bayraklarıyla katılmalı, en ön sırada düzenleyiciler arasındaki yerini almalı, mümkünse il başkanlarımız konuşmacı olarak Türk milletine seslenmelidir. Türk milliyetçisi, Cumhuriyetçisi tüm partilerin milleti sevindirecek bir karar vermesi beklenir. 
 
Geciktiğimiz için hatalı olduğumuzu dile getirmek, milletin hizmetinde olanlara yakışacaktır. Böyle milli davalarda, karşılıklı anlayış içinde olmak erdemdir. 
 
Bu girişimden kazançlı çıkan Türk milleti ve Atatürk Cumhuriyeti olacaktır.” dedi.