Kahraman Türk Ulusunun Büyük Önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’inci yıldönümünde tüm ülkede olduğu gibi Konya Şeker ailesi tarafından da düzenlenen sade bir törenle anıldı.

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmayı bir görev kabul eden ve dini ve milli bayramlarda bir araya gelmeyi gelenek haline getiren Konya Şeker ailesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde de ulu önderi sene-i devriyesinde dualarla andı. Konya Şeker Kampusu içerisinde bulunan Atatürk Büstü önünde gerçekleştirilen anma törenine Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri, AB Holding ve çatısı altında bulunan iştiraklerin yöneticileri ile Konya Şeker çalışanları katıldı.

Konya Şeker’de ki tören, Atatürk Büstü ’ne konulan çelenklerin ardından Büyük Önder’in bundan 77 yıl önce ebediyete intikal ettiği 10 Kasım sabahı olan saat 09.05’de tüm ülke sathında başlayan siren sesleri ile birlikte başladı. Konya Şeker’de de sirenler çaldı ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı okundu. Ayrıca törende Şeker İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk Oratoryosu sunuldu ve Atatürk’le ilgili şiirler okundu.