Kazımkarabekir ilçesinde Kurban Bayramı'nda yaşanan kuduz at vakası nedeniyle başlatılan karantina uygulaması devam ediyor.

Olay Karaman Kâzımkarabekir ilçesi Boyacı Mahallesinde meydana geldi.

Kurban Bayramı ziyareti için akrabalarının yanına gelen aile talihsiz bir olay yaşadı. Sokakta başıbıoş bir atı yakalayan Enes Kaçar(10), atı sulamak için çeşmeye çekmeye çalıştı. Tam bu sırada at minik Enes'in elini ısırmaya çalıştı. Elini kaçıran minik Enes'in bu sefer at göğsünden ısırdı. Ağlayarak eve kaçan çocuk ertesi gün atın ölmesinin ardından yaşadığı olayı ailesine anlattı. Durumu öğrenen yetkililer derhal gerekli önlemleri aldılar.

Kurban Bayramı ziyareti için ilçedeki kız kardeşinin evine gelen bir kadın da kuduz karantinası nedeniyle günlerdir evine dönemiyor.

Kuduz at tarafından ısırılan Enes Kaçar'ın (10) teyzesi Hatice Uçar da yaptığı açıklamada, kız kardeşi ve yeğenlerini bayramda ziyaret için ilçeye geldiğini söyledi.

Yeğeni Enes'i ısıran mahallede başıboş gezen atın ertesi gün öldüğünü ifade eden Uçar, şöyle konuştu:

"Atın kuduz olduğu bilgisi gelince hemen başta Enes olmak üzere tüm aile fertlerine kuduz tedavisi başlatıldı. Ayrıca mahalle karantinaya alındı ve her taraf dezenfekte edildi. Bayram bitmesine rağmen mahalle karantinada olduğu için misafirliğe geldiğimiz evden ayrılamıyoruz. Ev halkı olarak tedavimiz devam ediyor. Şu anda bir sıkıntı yok ama kimseye gidip gelmiyoruz. Karaman'a evime de gidemiyorum." 

Atın ısırdığı küçük Enes ise sokakta gezen atı sulamak için yakaladığını ancak elini ısırmak istediğini belirterek, "Elimi kaçırdım. Sonra göğsümden ısırdı. Ağladım eve kaçtım. Evde biraz uyudum. Ertesi gün at ölmüş. Bana iğne vurmaya başladılar" diye konuştu.

Kazımkarabekir Belediye Başkanı Mustafa Kol, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda Boyacı Mahallesi'nde başıboş atın bir çocuğu ısırmasıyla ortaya çıkan kuduz vakasının ardından ilçede her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Kazımkarabekir Belediye Başkanı Kol: "Mahallemiz karantinaya alındı. Belediye olarak biz gerekli ilaçlama çalışmalarını yaptık. Kuduz vakasından etkilenen ailenin de aşıları yapıldı"
Üzücü bir olay yaşadıklarını anlatan Kol, "Mahallemiz karantinaya alındı. Belediye olarak gerekli ilaçlama çalışmalarını yaptık. Kuduz vakasından etkilenen ailenin de aşıları yapıldı. Diğer hayvanlar da aşılanacak. İlçedeki başıboş hayvanları topladık. Şu an kuduz vakası sadece tek mahalleyle sınırlı" dedi.

Kazımkarabekir Kaymakamı Mehmet USLU sitemize yaptığı özel açıklamada ise tüm mahallenin değil sadece malum ev ve içersindeki tüm canlılarının karantinaya alındığını, başkanın yanlış bilgilendirme yaptığını, konunun takipçisi olduklarını söyledi.