Karaman halkı; Erdem Kültür Eğitim Araştırma ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ve bir çok STK tarafından desteklenen bir konferansla daha buluşuyor. Karamanlıların yakından tanıdığı Namazla Diriliş programları kapsamında ilimize gelen Abdullah YILDIZ bu seferde Kur’an-ı Anlama Platformunun oluşturduğu Kur’anla Diriliş programları kapsamında ilimize konuk oluyor. Kur’an ve Diriliş arasındaki bağı, bağlantıyı, Kur’an-ı okumanın, anlamanın ve yaşamanın yol haritasını anlatacak olan Yazar, 22 Aralık Perşembe Saat:19.30 da Yunus Emre Konferans Salonunda sizlerle buluşacak. Bu fırsat kaçırmamanız dileklerimizle.

 Abdullah Yıldız kimdir?

 

- Abdullah Yıldız 1954 Adana doğumlu. 4 çocuk babası ve bir de torun dedesi. Adana İmam Hatip Lisesi ve Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü mezunu. 23-24 yıllık öğretmenlik hayatından sonra şu an emekli öğretmen.

 

 Yayın hayatına 1980’ de Pınar yayınlarıyla başladı, ondan önce de farklı yerlerde yazıları yayınlandı.1991 yılında ilk kitabı “Namaz Bir Tevhid Eylemi”  çıktı. Kendi ifadesiyle “Bir kitap yazma ihtiyacından ziyade, amacım bizzat kendim İmam Hatip yıllarımda, çevremde gördüğüm namazın içinin boşalması ve namazın, şekli hale gelip sahabenin veya daha sonraki nesillerin hayatında meydana getirdiği güzellikleri göremeyişimiz nedeniyle  -bu konuda bir şeyler yapmak lazım- diye derledim, toparladım, kaynaklardan (ayetler, hadisler önce tabi) bunları anlatmaya başladım.Yani ben kitabı yazmadan önce muhtemeldir ki bir çok yerde bunu anlatmışımdır.Derken kitap yaz dediler ve kitap oldu olayların içinden süzülerek geldiği için de merhem olmuştur inşallah.”

Yazar; Namazla Diriliş Platformu ve Kur’an-ı Anlama Platformu gönüllüsü.  Umran dergisinin editörlüğünü yapmakta ve Vakit gazetesinde yazmaktadır.

 

Eserleri:

Dua Söylemden Eyleme,

Namaz Bir Tevhid Eylemi,

 Haydi Namaza,

Yol Haritamız Kur’an,

Yusuf’un Üç Gömleği,

Hz. Peygamber ve Gizli Düşmanları,

 Ramazanla Dirilmek,

28 Şubat Belgeler,

Balyoz ve Kalem,

Hz.Şuayp,

 Kur’an-ı Anlamaya Giriş,

Kur’an-ı Nasıl Anladılar,

Kur’an-ı Nasıl Okudular,

Kur’an-ı Nasıl Yaşadılar,

Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e İktidar Kavgaları ve Sanal İrtica,

Oruç,

Tarih Bilinci