Doğum yapan annenin doğumdan sonra geçen 6 haftalık süreye lohusalık süreci denir. Gebelikle birlikte vücutta meydana gelen değişiklikler bu süreçte tekrar eski halini almaktadır. Genital sistem, metabolizma, rahim gibi organlar bu süreçte kendini yeniler. Bu süreçte annenin psikolojisi oldukça önemlidir. Psikolojik belirtiler ile birlikte melankolik durumlar ortaya çıkmaktadır. Bu süreçte anne kendini yetersiz ve güçsüz hissetme, aniden sinirlenme ve duygu değişimleri, sosyal hayattan uzaklaşma gibi sorunlar lohusalık süreciyle birlikte kendini göstermektedir. Bu süreçte olabildiğince anne adayına destek olunmalıdır.

Lohusalık Anne Nasıl Beslenmeli?

Hamilelik sürecinde kilo alan anne adayları, doğumdan sonra bu kilolardan hemen kurtulmak ister fakat lohusalık sürecinde oldukça dikkatli olmalıdırlar. Bu süreçte yemesine olabildiğince dikkat etmelidir. Doğumdan sonra kaybedilen kan ve vitaminler, vücuda geri kazanılması gerekmektedir. Beslenme şekli bebeğe de etki edecektir. Anne sütü ile beslenen bebek, bütün vitaminleri anneden almaktadır. Bu yüzden beslenme tipi oldukça önemlidir.

Lohusalık Giyim

Heyecanlı ve telaşlı olan anne adayları bu süreçte bebek ve kendisi için olan tüm eşyaları doğuma az kala tedarik etmiş olmaktadır. Doğumdan sonra giyeceği gecelik ve pijama gibi rahat edeceği kıyafet türünü seçmiş olmalıdır. Bu konuda size yardımcı olan https://www.lohusasepeti.com/ adresinden sipariş verip satın alabilirsiniz veya fikir sahibi olabilirsiniz.