Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki madende yaşanan su baskınında ocakta mahsur kalan 18 işçinin arama ve kurtarma çalışmaları hızla devam ederken, polis ve jandarma ekipleri bölgede ciddi anlamda güvenlik önlemlerini artırdı 

Bölgede sıkı güvenlik tedbirleri alan güvenlik güçleri, güvenlik çemberini daha da genişleterek basın mensupları başta olmak üzere kimsenin maden yakınına gelip geçmesine izin verilmiyor. Bölgeyi 3 kilometrelik daire içine alan güvenlik güçleri, bu alanı şeritlerle kapatırken, şeritlerin başına 5 metre aralıklarla sivil ve resmi olmak üzere polis veya jandarma görevlileri yerleştirildi.

DEVLET HASTANESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ
Emniyet yetkililerinin Ermenek Devlet Hastanesi Acil Servis önünde de geniş güvenlik aldığı öğrenildi.

BAKANLAR AÇIKLAMA YAPTI:
Bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Çalışma Bakanı Faruk Çelik yaptıkları açıklamada çalışmaların devam ettiğini son 25 metreye ulaştıklarını kaydetti.

Enerji ve Tabii kaynaklar bakanı Taner Yıldız Ermenek’teki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.
Bakan Yıldız madendeki suyun büyük ölçüde tahliye edildiğini, basında çıkan İşçilere ulaşıldığı yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu ifade etti.
Yıldız yapılan haberler konusunda basını daha sorumlu olmaya davet etti.
Bakan Yıldız “Su alındıkça 10 ton suyun dörtte biri alınmış durumda. Bize 300 metrelik bir çalışma alanı açıldı. Amaç, oradaki kardeşlerimize ulaşmak. Çalışmalar adım adım devam ediyor. Bacalarımız dahil edilirse 350 metrelik bir çalışma alanımız var” dedi.
İşçilere ulaşıldığı haberlerinin gerçek olmadığını ifade eden Bakan Taner Yıldız “ Bu tarz haberler maden çevresinde heyecan yaratabiliyor" ifadelerini kullandı.
Bakan Yıldız gerçeklerin saklanmadığını, şu an sert bir damara gelindiğini ve o tabanı yarım saattir aşamadıklarını söyledi.