Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar yayınladığı mesajla ikinci kez seçilen baro başkanı Av. Oktay Yılmaz ve yönetimini kutladı.

Süreci merakla izlediklerini söyleyen Ünüvar, ‘’İlimizde görev yapan avukatların duruşları takdire şayan’’ dedi.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar konuşmasında;

‘’Yurdun genelini alakadar eden olaylar tepeden aşağı milletin her kesiminde değişik refleksler uyandırır. Bu refleksler insan kalitesini, omurgasını, safını, duruşunu ortaya çıkarır. Ne yapacağını bilemeyenler olacağı gibi, Olayın vahametini kavramış Milli duruşundan zere kadar taviz vermeyecek vatan evlatları da bu süreçlerde kendini gösterir. Milletçe bu zor günlerin üstesinden gelmesini bilmeliyiz. Toplumun refahı, ancak toplumun her kesiminden insanımızın hissesine düşeni layığı ile yapması ile mümkün olur. İşte bu zor, bu çetin sürecin hemen akabinde ilimizde yapılacak en önemli seçimlerden birisi olan baro genel kurulu ve ilimizdeki avukatların duruşu oldukça mühimdi.

Bu nedenle gerek camia olarak avukatlar, gerekse başkan ve yönetimi tebriki, iltifatı hak ediyorlar. Bu genel kurul bundan sonraki STK seçimlerinde rol model görülmelidir. Ayrıca bir Ülkücü olarak belirtmeliyim ki, Baro başkan ve yönetiminin vatanını, bayrağını seven ve devletine bağlı isimlerden oluşması elbette sevinmekten öte ‘güvence’ olarak gördüğüm bir durum. Biz Ülkücüler olarak illimizdeki bütün sivil toplum kuruluşlarının seçimlerinde gerek aday çıkartma, gerekse duruş sahibi bir isim üzerinde mutabakat sağlama konusunda aynı duruşu göstereceğimizin altını çiziyoruz.

İlerleyen günlerde ilimizde gerçekleşecek her bir STK seçimini memleket meselesi olarak görüyoruz. Bu vesileyle gerçekleşen Karaman Barosu genel kurulu süresince siyasi görüşlerini bir tarafa bırakıp tek vücut olan avukatlarımıza seçim sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ediyor hepsine başarılar diliyorum’’ dedi.