Karaman Belediye Meclisi kararıyla kardeş şehir olan Kırçova Belediyesi’ni Karaman Belediye Meclis Üyeleri’nden oluşan bir heyet ziyaret etti.

Karaman Belediyesi ile 8 Haziran 2012 tarihinde Makedonya’nın Kırçova Belediyesi ile imzalanan kardeş belediye protokolü, iki şehir arası kültür ve dostlukları sağlamak için karşılıklı ziyaret fırsatı sundu. Karaman Belediyesi, Mayıs ayında Türk Dil Bayramı etkinliklerine katılmak için Makedonya’dan gelen misafirlerini ağırlamış, onların kardeş belediye olma isteklerini; 8 Haziran 2012 tarihinde aldığı meclis kararıyla yerine getirmişti. 

Karaman Belediye Meclis Üyeleri’nden oluşan bir heyet geçtiğimiz günlerde Makedonya’ya giderek Üsküp ve Kırçova da bir takım ziyaretlerde bulundu. Belediye Meclis Üyesi Yunus Gök’ün başkanlık ettiği heyeti Üsküp’te Umut Yolu Derneği karşıladı. Karamanlı heyet ilk önce Türklerin yoğun olarak yaşadığı Üsküp’teki Türk derneklerinin bağlı olduğu Matusiteb Derneği’ni ziyaret etti. Üsküp’teki temasların ardından Karaman Belediyesi ile kardeş belediye olan Kırçova’daki Belediye binasına giden Belediye Meclis Üyeleri, Kırçova Belediye Başkanı Blagoja Despotovski’yi ziyaret etti. 
Türk kökenli Meclis Üyesi Omar Eyüp ve Türk vatandaşlarının da hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Despotovski, Türk heyetine hoş geldiniz mesajları vererek, Kırçova ve Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Despotovski ayrıca Kırçova’daki yatırım imkanları ile ilgili Türkçe bir rapor hazırlayarak çok kısa zamanda bir heyetle Karaman’a gelmek istediklerini bildirdi.

Meclis üyeleri adına söz alan Yunus Gök de, Karaman halkının ve Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’nun sevgi ve selamlarını getirdiklerini söyleyerek: “Kardeş şehir olunmasıyla karşılıklı kültür alışverişimiz artarak devam edecek. Makedonya’da burayı yurt edinmiş yoğun bir Türk nüfusu var. Makedon ve Türk vatandaşlar uyum içerisinde yaşıyorlar. İsteriz ki, burada yaşayan Türklerin saygınlığının daha da artması ve önünüzdeki seçimlerde meclisinize daha çok Türk kökenli vatandaşlarımızın girebilmesi. Kardeş Belediye olarak ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda karşılıklı ilişkilerimizin gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa Karaman olarak hazırız” dedi.

Kırçova Belediyesi’ni ziyaret karşılıklı verilen plaket sunumuyla sona erdi.