Belediye Başkan Kâmil Uğurlu, Mevlana Kalkınma Ajansının (MEVKA) 2011 yılı Mali Destek Programları dahilinde, Karaman’da destek almaya hak kazanan 20 projenin imza törenine katıldı.
     Mevlana Kalkınma Ajansının Karaman Yatırım Destek Ofisinde gerçekleşen törende, ajansın faaliyetleri ve bugün gelmiş olduğu durum hakkında bilgiler verildi. Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman konuşmasında, “Karaman’dan 41 proje için başvurulmuş olup, değerlendirme komitesinin üç aşamalı yaptığı değerlendirme sonucunda 20 proje destek almaya hak kazandı. Desteklenecek projelerin toplam bütçeleri 4 milyon 524 bin liradır. Bu projelere ajansımızın mali katkısı ise 2 milyon 527 bin lira olarak gerçekleşecektir.” dedi.
    Başkan Uğurlu ise konuşmasında, “Karamanlı bir parlamenterin hayata geçirdiği bu ajansın başarısı bizleri oldukça mutlu etmektedir. Mevlana Kalkınma Ajansı bugün itibariyle Türkiye’deki ajanslar arasında çok seçkin bir yerdedir. Gösterdiği başarı performansı ile ajanslar arasında ikinci sırada bulunmaktadır.” dedi.
   Mevlana Kalkınma Ajansının Yatırım Destek Ofisinde gerçekleşen törene Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay katıldı.