Karaman Belediyesi’nin yaklaşık 200.000 m² yüzölçümlü, Aktekke Camii ile Karaman Kalesi arasında kalan alanda çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü “Kentsel Dönüşüm Projesi” tüm çalışmaları sonlandırılmış ve hak sahiplerinin görüşüne sunuldu. Bu çerçevede, proje sınırları içerisinde yaşayan tüm hak sahipleri ile görüşmelere başlandı.  Eski Belediye Hizmet Binasının 3. Katında gerçekleşmekte olan görüşmelere katılımın fazla olması gözden kaçmadı. Görüşmelerde, hak sahibi vatandaşların proje sonrasında ne elde edecekleri ve projenin tüm detayları anlatılıyor.

Belediyemiz yaklaşık 20 hektar alanda gerçekleştirmeyi planladığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerini mağdur etmeyecek şekilde, daha modern yaşam alanları oluşturmayı düşünüyor. 

Yetkililerden yapılan açıklamada, “Proje dahilinde tüm dükkan sahipleri, mevcut kullandıkları dükkan alanı kadar dükkan elde edecekler; benzer şekilde konut sahipleri Aktekke Meydanında inşa edilecek konutlarda yaşayacaklardır. Hak sahipleri için inşa edilecek olan konutlar, modern yaşamın gerektirdiği tüm konfor koşullarını barındıracaktır.  Proje dahilinde,  Aktekke Meydanı ile Kale arasında yer alan bölgede; Konutlar, dükkanlar, kültür merkezi ve müze binası inşa edilecektir.” denildi.


Hak sahipleri ile görüşmeler 11-12-13 Temmuz tarihleri arasında devam edecektir.