Evcil hayvanlarımızın korunması için Tarım Ve Orman Bakanlığı yeni olan bir uygulamayı devreye sokmayı planlıyor. Sahipli olan hayvanlara mikroçip uygulanmaya başlanacak. Bu uygulamayla hayvanların sokağa terk edilmelerinin önüne geçilmeye çalışılacak. Peki nedir bu mikroçip uygulaması. Biraz bu uygulanacak işlemden bahsedelim.

Mikroçip

Mikroçipler içerisinde kendine özel olan numaralar barındırmaktadır. Mikroçip kayıp ya da çalınan hayvanların bulunmasına yarayan bir elektronik sistem olarak geliştirilip üretilmiştir. Evcil hayvanların boynunun arkasındaki omuz bıçaklarının arasına deri dibine implante edilmek üzere kullanılabilmektedir. Kalıcı bir elektronik tanımlama yöntemidir. Mikroçiplerin boyutu yaklaşık bir pirinç tanesi kadardır ve acısız bir işlemdir. Son zamanlarda yeni gelen yasayla birlikte evcil hayvanlara mikroçip takılma işlemi mecburi hale getirilmiştir. Hızlı biten bir işlemdir. Hayvanınıza mikroçip taktırma işlemini ancak 8 haftalık olduktan sonra yaptırabilirsiniz. Mikroçip takma işlemini veteriner hekimleri tarafından yapılabilmektedir. Mikroçipin alımları ise internet üzerinden yapabilirsiniz.

Veteriner hekimlere özel olan VeterinerMalzeme.com sitesinden veteriner hekim olarak aradığınız ve istediğiniz ürünü kolaylıkla bulabilirsiniz. VeterineMalzeme.com olarak mikroçip ve daha birçok çeşit klinik ürünleri siz veteriner hekimlerimize ve veteriner kliniklerine en iyi ürün hizmetini vermeye çalışmaktayız. Medikal alanında her zaman büyümeyi ve kaliteyi benimsemiş olan Seçkim Medikal 15 Mart'da "Hayvan Haklarına Farkındalık" temalı "Diamond of Turkey Awards" da Yılın En İyi Veteriner Medikal Ürünleri markası ödülünü aldıktan sonra basın mensuplarına konuşan Seçkim Medikal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Kuyucu "2000 yılında kurulan Seçkim Medikal; daha sonra grup şirketlerine Tules Medikal ve Ak-yel Medikal şirketlerini ekledikten sonra sosyal sorumluluk ve hayvan sağlığına hizmet etmek amacı ile Veteriner Hekimlere özel bu alan da Türkiye’nin ilk ve en büyük e-ticaret sitesini kurdu. Grup şirketlerimizin içerisine hayvan sağlığını düşünerek, sosyal sorumluluk bilinci ile proje geliştirmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bugün burada hayvan haklarına farkındalık temalı bu ödülü tüm hayvan severler ve çalışma arkadaşlarım adına alıyorum." dedi. Sitemizde olan bazı ürünleri sizin için inceleliyelim.

Batikon

Antiseptik bir solüsyondur. Enfeksiyonlara yol açan bakterilerin ölmesinde ve vücuttan temizlenmesine yardımcı olur. Cerrahi işlemlerde, küçük sıyrık ve kesiklerde ortaya çıkabilecek enfeksiyonların önüne geçmek amaçlı kullanılmaktadır. İlk yardım sırasında da kullanılabilir. Cildi tahriş etmez ve uygulanın bölgeye havanın ulaşmasını engellemez. Hayvan yaralarında müdahale edilen bölgenin temizlenmesi için kullanılabilir.

Wood Lambası

Cildin yüzey ve derin katmanlarını analiz ederek sağlıklı ve hastalıklı cilt dokularını ayırt etmek için uygun uygulamalar sağlar. Ahşap lamba, cildin ışık altında incelenmesiyle elde edilen bilgileri çıplak gözle gözlem ve teşhis ile birleştirerek cilt hakkında net bir yargıya varılmasına yardımcı olur. Sağlıklı ve hasta cilt dokularını ayırt etmek için kullanılır.

Kedi ve köpeklerin cilt hastalıkları başta olmak üzere ciltteki mantarları tespit etmke için kullanılan bazı görünmez maddelerin floresan özellikleri kullanarak render edlilmesidir.