Anıt Parkta düzenlenen basın açıklamasında, Karaman Eğitim-Sen Başkanı Derya Kart konuştu. Karaman Eğitim-Sen Başkanı Kart, ilimizde yaşanan ve burada anlatmaya dilimizin varmadığı iğrenç olayı ve failini kınıyoruz diyerek; “Konunun bir an önce aydınlatılmasını, ilimiz halkının bilgisine ve vicdanına sunulmasını bekliyoruz. Bu olaylar bu raddeye gelinceye kadar birilerinin neden görmediğini merak ediyoruz. Birileri zamanla bir şeyleri kapatma telaşına düşmüş müdür? Bazı eğitimciler ilgilendiğini söyleyen mekanlar gerekli duyarlılık içerisinde denetlenmiş midir? Denetlendi ise bu durum nedir?
Bu yaşananlar sözüm ona yoksul aile çocuklarına yardım amaçlı kurulduğu iddia edilen ancak daha çok siyasi ve dini istismar etmek üzere faaliyet gösteren bazı dernek ve vakıfların, öğrencilere yardım adı altında yurtlar açarak, buralarda öğrencileri, kendi amaçları doğrultusunda yetiştirmek istemeleri sonucudur. Bugün terör örgütü olarak haklarında davalar açılan cemaatin ‘ışık evleri’ adı altında yurtlar, evler açarak körpecik beyinleri yıkaması sonucu yaşananlarda olduğu gibi gelinen noktada konunun ne kadar tehlikeli ne kadar vahim olduğunu göstermektedir.
Bu gibi kurumlara Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıktan destek verilmesi, hatta bizzat buna benzer vakıf, dernek ve cemaat tarikat yurtlarına bu çocukların yerleştirilmesi ve oralarda belirli amaçlara hizmet için yetiştirilmesin egöz yumulması; yapılan çalışmalara katkı sunulması artık gizli olmaktan çıkmış tüm kamuoyunun gözleri önünde cereyan eder duruma gelmiştir.
Bir kez daha başta MEB yetkilileri olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını ve Karaman Valiliğini uyarıyor ve göreve çağırıyoruz. Bu çocuklar sahipsiz değildir. Devlet 18 milyondan fazla çocuğun eğitiminden, etik değerlere bağlı, onurlu, düzgün bir yaşam sürmesinden çağdaş, insani ve evrensel değerlere bağlı yurttaşlar olarak yetiştirilmesinden sorumludur. Devlet, bu konuda gereken tedbirleri almak ve çocuklarımızı her türlü saldırıya karşı korumakla yükümlüdür.
Devlet kendi sorumluluğu altındaki bu çocukların eğitimini, barınmasını, ihtiyaçlarını belirli amaçlara hizmet eden; çoğu dini esaslara göre eğitimi şekillendirmek isteyen eğitimin laik yapısını ve karma eğitim anlayışını yok etmeye çalışan bir kısım tarikatları, Cumhuriyet düşmanı vakıf, dernek ve ya cemaatlerin eline terk edilemez.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı ve Tüm İl Valilerini Buradan Uyarıyoruz!
Kart basın açıklamasının devamında; “Okullarımızda eğitim öğretim gören milyonlarca öğrencimizi korumak için ‘eğitime katkı, yardım, destek’ adı altında faaliyet gösteren bu tür vakıf, dernek ve cemaatlere karşı duyarlı olmalarını, bunların yerli yersiz konferans, toplantı, seminer, bağış adı altında okullarımızda faaliyet göstermelerine izin vermemelerini; kimsesiz yardıma muhtaç çocuklarımızı bu tür tarikat, dernek, vakıf gibi kuruluşların ellerine bırakmamalarını ve bu çocuklarımızın ihtiyaçlarını bizzat devlet imkanlarıyla sağlamalarını;  aksi halde bu tür sonuçlardan kendilerinin de sorumlu olacaklarını unutmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatırız.
Devletin hiçbir kuruluşunu cemaat, tarikat vakıflarını bağış ve yardımına ihtiyacı yoktur. Ülkenin çocuklarını onurlu ve güvenli bir eğitim alması başta Milli Eğitim Bakanlığı’nın olmak üzere devletin anayasal görevidir.
Değerli Karaman halkı; son zamanlarda gerek ülkemizde gerekse ilimizde bizi derinden yaralayan olaylar gerçekleşti. Olayların acı olması kadar toplumsal vicdanımızın ne kadar çifte standart içerisinde olduğunu gördük. Bunca ölüm ve yıkım karşısında kimsenin sorumluluk almadığını gördük. Ölümlere, yıkımlara, katliamlara kimilerinin sessiz kaldığına hatta yuhaladığına tanıdık olduk. Artık altımızdaki toprağın kaydığını görmeliyiz. Susmak, suça ortak olmaktır! Suçluları biliyoruz. Yurdumuzda yaşanan tüm terör olaylarını, şekli-unvanı ne olursa olsun Kınıyoruz. Kimse bizi ölümlere katliamlara alıştırmaya kalkmasın. Biz savaşa karşı Barışı, ölüme karşı Yaşamı savunmaya devam edeceğiz.
Bizler tüm çocuklarımız için bu davanın ve ülkemiz için her türlü katliamlara karşı olmanın takipçisi ve tarafı olacağız.” şeklinde konuştu.