Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezlerinde eğitim gören öğrenciler antrenmana kitap okuyarak hazırlanıyor. Her yıl düzenli olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her ilde eş zamanlı olarak başlatılan İl Spor Merkezleri, Karaman’da yoğun ilgi eşliğinde devam ediyor. Okulların kapanmasıyla sömestr tatiline giren öğrenciler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 20 branşta ücretsiz olarak açtığı il spor merkezlerine kayıt yaptırarak yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendiriyor. Karaman’da bir ilk olan bu uygulama Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilerek çocuklara spor yaparken kitap okuma alışkanlığının da kazandırılması amaçlanıyor.Karaman’da bir ilke imza atan minik sporcular ise, kitap okuyarak hem kelime gücünü geliştiriyor hem de her yerde her zaman kitap okunabileceğini ortaya koyuyor.
Antrenman öncesi yarım saat kitap molası
Halter branşında faaliyete geçen bu uygulama ile antrenmana gelen minik sporcular antrenör Tuğba Gül nezaretinde antrenman öncesi yarım saat kitap okuyor. Antrenmandan önce böyle bir uygulamanın öğrencilerin motive noktasında olumlu bir etki bıraktığını belirten Gül," Günümüzde görüldüğü gibi okuyan ve kendini geliştiren bireyler birçok alanda başarı sağlamışlardır. Bizlerde il spor merkezlerimize gelen minik sporcularımızı bu yönde geliştirerek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

İl Spor Merkezlerine gelen yoğun talebi çocuklarımız için daha iyi bir fırsata dönüştürmek istediklerini belirten Spor İl Müdürü Hayat Kısacık ise, " Spor yapmanın yanı sıra çocuklarımıza antrenman öncesi yarım saat kitap okuma etkinliği ile çocuklarımızın düşünce ufkunu geliştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde spor yapmanın tadını çıkarırken, ayrıca çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırarak topluma her yönden faydalı bireyler geliştirmeyi de amaçlıyoruz. Çocuklarımız kitap okumayı çok sevdiği için bu uygulamayı tüm branşlarımızda uygulamak istiyoruz” şeklinde konuştu.