Karaman Muhasebeciler Odası Oda Sekreteri Umut Aydın yoğun iş temposu ve stres altında çalışan meslektaşlarının mali tatil ile yeteri kadar olmasa da belirli seviyede dinlenme fırsatı bulacaklarını söyledi. Aydın konuşmasında''5604 sayılı Mali tatil kanunu 2007 yılından bu tarafa uygulanmaktadır. Bu yıl Mali Tatil 1 Temmuz 2012 Pazar günü başlayıp, 20 Temmuz Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir. Bu tarihler arasında herhangi bir vergi incelemesi, vergi tebligatı yapılamayacak, verilmesi gereken beyannameler ve dava açılması gereken vergi davaları 20 Temmuzdan sonra 7 gün içinde yani 27 Temmuz tarihleri arasında açılabilecektir.
Meslektaşlarımızın Mali tatil ile ilgili olarak dikkat etmesi gereken bir başka konu ise Mahkeme kararı veya Cumhuriyet Savcılıklarının talebi üzerine ya da Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre yapılan aramalı incelemeler hariç olmak üzere, malî tatil süresince inceleme amacıyla defter ve belgelerin ibrazı talep edilemez, mükellefin işyerinde incelemeye başlanılmaz”
Buradaki amaç; nasıl ki avukatların, hakim ve savcıların adli tatilde tatil yaptıkları gibi ,Esnafın, serbest meslek sahiplerinin. Şirket yöneticilerinin, mali müşavir ve muhasebecilerin, hatta maliye çalışanlarının 1 temmuz ile 20 temmuz arasında rahat ve huzurlu tatil yapmalarına imkan tanımaktır. 
Esnafımızın mali tatilden önce gerekli evraklarını temin ederek ilgili tarihler arasında mağdur olmamaları odamız tarafından önemle duyrulur,''dedi.
 
Mali tatil nedeniyle uzayan beyanname ve süreleri:
Vergi mükelleflerinin verilmesi gereken, beyannameleri 1 ile 20 Temmuz tarihleri arasına denk gelirse 20 Temmuz ile 27 Temmuz arasında verebilir ve ödemesi de 30 temmuza kadar uzar.
Vergilere, itiraz veya dava açma süreleri 1 Temmuz – 20 Temmuz tarihleri arasına denk gelirse, itiraz ve dava açma süresi 27 Temmuza kadar uzar ve mükellefin hakları kayıp olmaz.
Sosyal güvenlik işlemleri, işe giriş işyeri dosya açma gibi işlemleri mali tatil günlerine rastlarsa, sosyal güvenlik işlemleri de 7 gün uzar'' dedi.