Törende konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, parkın eksikliklerinin tamamlanarak açılışının kendilerine nasip olduğunu ifade ederek, “Geçmişte Parkın yapılmasında emeği geçen belediye başkanına, bugüne kadar emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu parka, Musa Eroğlu Sevgi Parkı adını koyarak bütün dünyaya, bütün ülkeye sevgiyi, barış ve kardeşliği yaymak istiyoruz. Hemşerimiz Musa Eroğlu, Türk Halk Müziğine emek ve sevgi mesajları vermiş bir büyüğümüzdür. Tüm ülkede sevildiği gibi Mut ilçesinin bağrından çıkan ve ülke geneline hizmet eden, uğrunda sevgi ve barış niteliği taşıyan bu hocamızı onurlandırmak da bize düştü. Yaşayan Karacaoğlan’a saygı duyuyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, “Çağın Karacaoğlan’ı dediğimiz Musa Eroğlu hocamız, bir Mersinli olarak, bir Mutlu olarak her zaman gurur duyacağımız bir şahsiyettir. Onun birleştirici gücünü, onun Türk milletinin genetiğinden gelen her zaman bir bütün olmaya yönelik öğretilerini hepimiz şiar edinmek durumundayız” diye konuştu.
Sanatçı Musa Eroğlu ise insanların buraya yürekleriyle geldiklerini, yürekleriyle oturduklarını, lazım olanın sevgi, barış ve dostluk olduğunu söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz’in yaptığı konuşmaların ardından, Musa Eroğlu Sevgi Parkı, Musa Eroğlu heykeli ve parkta bulunan Kuvayı Milliye Anıtı’nın açılışı yapıldı.
Açılışlardan sonra Halkoyunları Ekibi’nin gösterisi, Musa Eroğlu, Güler Duman, Latif Doğan, Mustafa Özarslan, Yüksel Didikoğlu, Savaş Korkmaz ve Özgür Şahinsoy’un sahnede birlikte verdikleri konserle açılış töreni sona erdi.
Açılışı yapılan 54 bin 977 metrekare alana sahip Musa Eroğlu Sevgi Parkı’nın içerisinde, 21 bin 600 metrekare büyüklüğünde dünyanın zemine işlenmiş en büyük Türk Bayrağı yer alıyor. Ayrıca tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, futbol sahası, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, sosyal tesisler ve Kuva-yi Milliye Anıtı bulunuyor.
Mut Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen parktaki, Musa Eroğlu’nun heykelinde sağ elinde sanatçının bağlaması, sol elinde ise barış güvercini var. Doç. Dr. Mutluhan Taş'ın proje yöneticiliğinde yapımı yaklaşık 4 ay sürdü.