TEMA Vakfı Karaman İl Temsilcisi Muttalip Yıldırım sitemizi ziyaret etti.

Yıldırım ziyaret sırasında TEMA Vakfı Karaman İl Temsilciliği olarak yoğun mesai harcadıklarını belirtirken, daha da çok çalışacaklarını da ifade etti. Yıldırım, TEMA'nın tamamen gönüllü ve sorumlu bireylerin bir araya gelerek oluşturdukları bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade ederken;'' İçimizde her siyasi görüşü temsil eden, tamamen doğa için, çevre için, temiz bir dünya için kendini bu işe adamış arkadaşlarımız mevcut,''dedi.

Yıldırım geçtiğimiz hafta sonu TEMA Vakfı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri ile kuraklığa ve su kaynaklarının azalmasına dikkat çekmek için ve 22 Mart Dünya Su Gününde dünyanın nazar boncuğu sayılan Karapınar'daki Meke Gölüne ve Acı Göle 100 kişilik bir öğrenci grubu ile gezi düzenlediklerini söyledi.

Yıldırım;''Burada ki tarihi gölde çekilen sular katılımcılara canlı canlı gösterildi ve suyun önemi anlatıldı. Bunun yanı sıra suların çekildiği Acı Göle de gidilerek öğrencilere suyun önemi anlatıldı. 22 mart dünya su günün de üniversiteli gençlere suyun önemi aşılandı ve kuraklığa karşı mücadele etme yolları anlatıldı. Tüm Dünya’ya ve ülkemize suyu anlatmak ve farkındalık yaratmak istedik. Bütün Dünya’nın üçte ikisi su , insanların vücudunun üçte ikisi su , ülkemizin çevresi üçte ikisi su, ancak Dünya’da her geçen gün suyu kaybediyoruz. Su bir kaynak değil , sonsuz değil ; su bir varlıktır. Onun için ülkemizde suyun önemini anlatmak amacıyla Karaman Tema olarak bu geziyi düzenledik. Meke Gölü kanada Dünya’da bir, ülkemizde iki olarak nazar boncuğu olarak bahsediliyordu. Bundan on – on beş yıl önce burası masmavi ve kuşların öttüğü ekosistem vardı. Ancak bugün gidilip görüldüğünde gibi sular çekilmiş ve kaybolmuş durumda. Bunu ülkemizle ve bütün Dünya ile paylaşmak istiyoruz '' dedi.
Muttalip Yıldırım Karaman Gündem sitesi ve ekibine TEMA'ya her zaman verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.