Karaman’da, doğuştan bedensel engelli olan 11 yaşındaki Neslihan Kılıçoğlu, fizik tedavi için başladığı yüzme branşında sayısız başarılara imza atarak, Dünya Kadınlar Gününde annesi Dilek Kılıçoğlu’na mutlulukların en güzelini yaşattı. Dilek ve Üzeyir Kılıçoğlu’nun üç çocuğundan en küçüğü olan Neslihan Kılıçoğlu’nun 1.5 yaşındayken bedensel engelli olduğu öğrenildi. Doktorunun tavsiyesi ve kendi isteği üzerine 3 yıl önce yüzme sporuna başlayan Neslihan, başarıdan başarıya koşmaya başladı. Neslihan, Mersin ve İstanbul’da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonasında 100 metre sırt üstü ve 100 metre kurbağalama stilinde dört kez Türkiye şampiyonu oldu. Neslihan bu derecelerine iki Türkiye ikinciliği ve bir de üçüncülüğü ekledi. Özel bir kolejde 5’nci sınıf öğrencisi olan Neslihan, haftanın 7 günü havuza gelerek yüzme ve yürüyüş antrenmanı yapıyor.
Neslihan, en büyük hayallerinden birinin İstanbul boğazını yüzerek geçmek olduğunu belirterek “Engelli olduğum için yüzmenin kaslarıma iyi geleceğine doktorum ve ailem karar verdi. Ben yüzmeyi sevdiğim için başladım. Birinci hayalim İstanbul boğazını yüzerek geçmek, ikincisi olimpiyat şampiyonu olmaktır. Çalışmalarımız yoğun geçiyor. Yüzmeyi çok severek yapıyorum" dedi.
"O BENİM YAŞAM SEVİNCİM, HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIM"
Neslihan’ın bedensel engelli olduğunu 1,5 yaşındayken öğrendiklerini belirten anne Dilek Kılıçoğlu;” Bizler için zor bir dönemdi fakat kızımızın geleceği ve mutluluğu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Ümitsizliğe asla hayatımızda yer vermedik. Kızımız için neler yapabiliriz onun çabasında olduk. Doktorumuzun tavsiyesi ile de kızımızı spora başlattık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme eğitimlerinin verildiği öğrendik ve Neslihan’ında isteği ile yüzme branşına başladık. Başlarda biraz zor oldu. İlk 6 aylık süreçte Neslihan havuza ancak iki kişinin yardımı ile girebiliyordu ve Neslihanı kucağımızda getirip götürüyorduk. Şimdi ise arkamıza dönüp baktığımızda azim ve inançla çıktığımız o zor yolda, meğer ümit tohumları ekmişiz, bunu şimdi anlıyoruz. O zor dediğimiz yollarda hep çiçekler büyümüş, ümitler yeşermiş. Kısa bir sürede elde edilen şampiyonluklar ve en son olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğa’nın Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla vereceği resepsiyona bizleri davet etmesi bizlere azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını öğretti. Neslihan benim yaşam sevincim ve kızımın her zaman yanında olacağım.
"HER ZAMAN NESLİHAN’IN YANINDAYIZ"
Karaman’dan Neslihan ile ailesinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesine davet edilmesinin kendilerini de sevindirdiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Neslihan ve annesinin davet edilmesi gerçekten çok güzel olmuş. Annesi, Neslihan’ı hiç yalnız bırakmadı. Neslihan her antrenmana geldiğinde annesi yanındaydı. Biz de müdürlük olarak her zaman onların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"O ARTIK KARAMAN’IN DEĞİL TÜRKİYE’NİN GURUR KAYNAĞI"
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Neslihan’ın en değerli sporculardan biri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Şu an ciddi anlamda dereceler alan yaklaşık 2014’den bu zamana kadar 4 tane Türkiye şampiyonluğu, 2 tane Türkiye ikinciliği ve 1 tanede Türkiye üçüncülüğü bulunan bir sporcumuz. Neslihan ile yüzme hocamız birebir ilgileniyor. Neslihan’ın antrenmanları dışında okuldaki durumuyla yakından ilgileniyoruz. Neslihan artık Karaman’ın değil, Türkiye’nin gurur kaynağıdır ve ileride Neslihan’dan Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu bekliyoruz. Neslihan için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."