Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen programa AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Ak Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. 
Şenliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Karaman'ın 3 yıl önce Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) tarafından Türk Dünyasının Daimi Kültür Başkenti ilan edildiğini söyledi.
Bundan sonra Nevruz kutlamalarını tüm Türk dünyası ile birlikte Karaman'dan başlatacaklarını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
“Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun bütün renkleri ve zenginlikleriyle bu memleket bizimdir. Nevruz, huzur içinde, kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır. Şimdi sizin huzurunuza 12 ayrı ülkeden 12 ayrı heyet gelecek. Sizlere ülkelerindeki Nevruz kutlamalarından kesitler sunacaklar. İnşallah yıl boyunca Türk dünyasından misafirlerimiz ilimize devamlı gelip bizlerle beraber olacaklar. Bu ortak coşkuyu Anadolu'nun her köşesinde olduğu gibi birçok başka ülkede de bizlerle paylaşan tüm halkların Nevruz Bayramı'nı kutluyorum.”

Daha sonra Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tataristan başta olmak üzere 14 ayrı ülkeden dans ve müzik toplulukları, birbirinden güzel dans ve gösterilerini Karaman halkının seyrine sundu.

Nevruz Bayramını Kazımkarabekir Kapalı Spor Salonu'nda izlemeye gelenler 14 ülkenin folklor ekiplerinin birbirinden renkli oyunlarıyla coştu.