Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Genç Vizyon Öğrenci Topluluğu Başkanı Mehmet Özyoldaş ODTÜ’de yaşanan öğrenci eylemleri ile ilgili bir basın açıklaması bulundu.
   
Özyoldaş ODTÜ’de yaşanan öğrenci eylemlerini kınadı. Olaylarla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Karaman Oğlu Mehmet Bey Üniversitesi Genç Vizyon Öğrenci Topluluğu Başkanı Özyoldaş, üniversitelerin şiddet eylemlerine sahne olmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.

Özyoldaş; “Bir öğrencinin çantasında, elinde molotof kokteyli değil, kitap, defter, kalem taşıması gereklidir ve dahası bir Türk genci fikirlerini kaba kuvvetle değil, kalemle savunmalıdır.Fikirlerimizi, eleştirilerimizi her zaman dile getirmeliyiz ama bunun yolu şiddet değildir. Şiddet yolu illegal kişilerce oluşturulup sadece illegal yapılara hizmet etmektedir.

Yapılan eylemlerde amaç hak arayışı veya özgürlük değildir.Türkiye’mizin güç göstergelerinden olan Göktürk-2 başarısı milletimizin gurur duyacağı bir başarıdır. Bazı şer odakları ülkemizin başarılarını engellemek için provokatif eylemler gerçekleştirmiştir ve bu eylemleri darbe zamanlarında olduğu gibi üniversite gençlerini kullanarak yapmışlardır. Ayrıca şunu belirtmek isterizki; bu hadiseler ODTÜ’yü değil bu eylemi gerçekleştirenleri ve destek olanları ilgilendirir. Biz Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri olarak bu tür şiddet eylemlerini büyük bir üzüntüyle karşılamakta ve bu üzücü olayların tekrar yaşanmaması ümidini taşımaktayız. Bu eylemleri kınıyor, ülkemize ve milletimize fayda sağlamayacağını belirtmek istiyoruz” dedi.