BU KADARINA DA PES… ARTIK YETER!

İlimiz Karaman Yunus Emre Ortaokulunda görev yapmakta olan üyemiz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Recep CAN 30 Eylül 2014 Salı günü okul nöbeti sırasında koşuşturan öğrenci grubunu uyararak sınıflarına yönlendirmiştir.

Bu uyarıyı gerekçe gösteren bir öğrenci velisi, okula gelerek, bütün engelleme çabalarına rağmen yanında getirdiği inşaat kerpeteniyle öğretmen arkadaşımıza saldırmıştır.

Müdür odasında gerçekleşen bu olay sırasında öğretmenimiz darp edilerek yaralanmıştır. Hastanede gerekli tedavisi yapılan öğretmenimiz, yedi gün çalışamaz raporu almış ve olay adli makamlara intikal etmiştir.

Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenimiz Recep CAN, maalesef cehaletin kurbanı seçilmiştir.

Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yaralıyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir.

Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde, eğitimde uygulanan yanlış politikalar sebebiyle öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı büyüktür. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara ağırlık verilmelidir. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Üyemize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, her türlü adli ve idari soruşturmanın takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Buradan bütün sorumlulara sesleniyoruz: Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız. Bu manada bakanlığımızın öğrenciye şiddet konusunda gösterdiği hassasiyeti öğretmene yapılan şiddet konusunda da göstermesini, bakanlığın öğretmenine de sahip çıkmasını bekliyor, her türlü idari ve adli konularda öğretmeninin de yanında olmasını bekliyoruz. Maalesef bu gün öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır. Eğitim Öğretim kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yeterince alınamıyor, sorumluluk öğretmenlere bırakılıyor. Milli Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması eğitim camiasını bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya bırakmaktadır.

Yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz