Karaman Eğitimbirsen Şubesinden yapılan açıklamada;''14 Şubat 1992’de Şair-Yazar Mehmet Akif İnan’ın, ülkesine ve milletine sevdalı 15 eğitim çalışanı ile birlikte kuruluşunu gerçekleştirdiği Eğitim-Bir-Sen, 21. yılında Türkiye’nin en büyük sendikası olmanın gururunu ve onurunu yaşamaktadır.

Sendikacılığı, sınıf ve zümre için yapılacak bir uğraş olarak görmeyen Mehmet Akif İnan’ın, “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası” dizelerindeki kuşatıcılıkla yola koyulup yeni bir çığır açarak başlattığı soylu yolculuk, bütün engelleri ve badireleri aşarak 231 bini aşkın üyesi ile eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olmanın yanında ülkemizdeki en büyük sendika olmayı da başarmıştır.

“Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan” diyerek yola çıkan, destansı yaşayarak geleceğe ilişkin inanmışlığı ve adanmışlığı birleştiren Eğitim-Bir-Sen, geldiği noktada birbirinin velisi, varisi, hamisi ve kardeşi olan büyük bir güç birliğine dönüşmüştür.

Genelde ülkemizin ve insanlığın, özelde ise eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmek, mazlumun ve mağdurun yanında, zalimin karşısında yer almak şiarıyla başlayan özlük ve özgürlük mücadelemiz, kuruluş amacımızda da olduğu gibi hak aramanın merkezi, çözümün adresi olmayı başarmıştır. Her türlü oligarşiye karşı demokratik sistem içerisinde katılımcılığı esas alarak sendikal kulvarda açtığımız yeni sayfa, sendikacılığın ideolojik kavga alanı olmaktan çıkmasına ve hizmet alanına dönüşmesine de vesile olmuştur. İnsanları ötekileştirmeyen, kucaklayan ve kuşatan misyonun temsilcileri olarak “iyilikleri artırmanın, kötülükleri engellemenin” izdüşümü olarak algıladığımız sendikal mücadelemiz genel yetkiyle buluşmuş ve aynı zamanda dünya mazlumlarının da sesi olmuştur.

Üyelerinden aldığı güçle kamunun çözüm ortağı haline gelmeyi başaran sendikamız, kavga zemininde rekabeti değil, rekabet zemininde hizmeti ilke olarak benimsemiştir. Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda yaşanan problemlerin çözümünde akıttığı ter ve çözüme attığı imza ile elde ettiği kazanımların sayısını her geçen gün artıran Eğitim-Bir-Sen, ülkemizin demokratikleşmesinde yol açmaya ve yol almaya devam etmektedir.

Antidemokratik süreçlerin miras olarak bıraktığı ve muhkemleştirmeye çalıştığı bütün tortuların sökülüp atılmasına vesile olan Eğitim-Bir-Sen, Akif İnan’ın, “Yoluna dikenler döken ellerin/Gün gelir görülür hep kuruduğu” dizesi doğrultusunda ortaya koyduğu gayretle; katsayı, üniversitelerdeki başörtüsü zulmü, Milli Güvenlik Dersi ve fişlemeler, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatması, din eğitiminin önündeki engeller başta olmak üzere can yakan birçok sorunun çözümüne katkı sunmuş; geçmişin kirli bakiyesinin ortadan kaldırılmasının yanında sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve toplu sözleşme hakkının alınması gibi kamu çalışanlarının hayatında dönüm noktası olacak kazanımlara da imza atmıştır. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri haline gelen kamuda kılık ve kıyafet dayatmasının ortadan kaldırılması için elini taşın altına koyarak “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasıyla sesini yükselten Eğitim-Bir-Sen, kuruluşunun 21. yılında ‘kamusal alan’ yalanının da bitmesi için bütün gücüyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Eğitim-Bir-Sen, ithal fikirlerin taşıyıcısı olanlara inat kendi medeniyet değerlerine bağlı kalarak, geleneği geleceğe taşımanın gayretiyle hareket etmekte, ülke sınırlarını da aşarak gönül coğrafyamızın dertlerine derman olmayı varlık nedenlerinden biri olarak görmektedir. Bu anlayış, eğitim çalışanlarının ve toplumun takdirini kazanmaktadır.

Ülkemizde olduğu gibi, Filistin’de, Pakistan’da, Doğu Türkistan’da, Somali’de, Arakan’da velhasıl insanlığın imtihana tabi tutulduğu her yerde sınavı başarıyla vermenin yanında,  insanlığın ortak vicdanını temsil etmenin sorumluğunu da onurla taşımaya devam eden Eğitim-Bir-Sen, taşıdığı misyonun hakkını her platformda vererek sorumluluklarının gereğini yerine getirmektedir.

 “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısralarını haklı çıkarırcasına bir tohumda bir fidanı, bir fidanda bir ormanı düşleyerek yoluna kararlılıkla devam eden Eğitim-Bir-Sen, her geçen gün büyüyerek gücüne güç katmaktadır. Kuruluşumuzun 21. yılı vesilesiyle Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ı, eski Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Erol Battal’ı ve ahrete irtihal eden diğer bütün teşkilat mensuplarımızı bir kez daha rahmetle anıyor; gücümüzü oluşturan bütün üyelerimize ve onu temsil eden teşkilatımıza teşekkür ediyoruz,''dendi.