Karamanda KYK Kız öğrenci yurdunda dün yaşanan bıçakla yaralama olayından sonra kız öğrenciler eylem yaptı.

Can güvenliği için sesini duyurmak isteyen kızların arasına provokatörler karışınca duyarlı öğrenciler eylem yerinden ayrılarak yurdun içinde eylemlerine devam etti. 

Karamanda dün gece yaşanan olayda 2 şahıs Karaman Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci yurduna girerek bıçaklı kavgaya karışması sonucu 1 kişi ağır yaralanmıştı. Bu ay içerisinde daha önce de bir güvenlik görevlisinin bıçakla yaralanmasından sonra kız öğrenciler bugün eylem yapmak için Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ana giriş kapısı önünde toplandı.
Kız öğrenciler sınavların ertelenmesi ve can güvenlikleri için önlemler alınması yönünde slogan attılar. 
Öğrenciler taşkınlık yapmadan demokratik haklarını kullanırken grubun içine bazı provokatörler karıştı. 
Polislere yönelik ağır hakaretler ve hükümet aleyhinde slogan atan gruba polis müdahale etmeden önce kız öğrenciler müdahale etti. Öğrenciler ana giriş kapısından ayrılarak yurdun içerisine geçtiler. 
Öğrenciler yurt içerisinde eylemlerini biraz daha sürdürerek sorunsuz bir şekilde dağıldılar.  
Konu ile ilgili KMLÜ'lü öğrenci yaptığı açıklamada;''KYK da yaşanan olayla ilgili polisimiz güvenlik görevlileri canı pahasına elinden gelen her şeyi yapmıştır. Olay yaşanır yaşanmaz saniyesinde polisler içeri girmiştir. Şu anda bazı öğrenciler polisleri kışkırtmak için eylem yapmaktadır. konu saptırılmıştır. elinden gelen her şeyi herkes yaptı. Güvenlik önlemleri de şu anda artırılıyor. Hiçbir öğrenci arkadaşımız galeyana gelmesin lütfen. 


KMÜ İktisat 3. Sınıf öğrencisi Meltem Ünal 'ın konuşmasında;''Polisle falan bir derdimiz yok. Sadece biz güvenlik istiyoruz. Şu taraf karanlık bu taraf karanlık. Hani sadece bunun artırılmasını istiyoruz. İnsanlarında bu yüzden provokasyon yapmaya hakları yok. Yok yani. Biz sadece sınav haftamızda böyle bir şeyi yaşadık. Hani ertelenirse sınavlarımızın da ertelenmesini talep ediyoruz. Çünkü burada 1200 1300 kişi var. Sadece buda değil. Herkes arkadaşlarımız bizim için tedirgin oldular. Sınav haftamızda insanlar birde bizim şeyimize devlet düşmanlığı yapmasınlar artık. Biz burada can güvenliği istiyoruz sadece. Polis artırılsın burada 2 gün devriye geziyor 3. Gün yoklar. Güvenlik abilerimizi yaralıyorlar ablalarımızı yaralıyorlar. Biz sadece bunun için talepkarız. İnsanlar siyaset yapıp devlet düşmanlığı yapacak diye biz burada toplanmadık. Sadece bunu istiyoruz güvenlik istiyoruz yani. 
-Aranıza provokatörler mi karıştı? – Evet provokatörler karıştı. Güya biz sınavların ertelenmesi için  can güvenliği için yürüyüş yapılacak denildi. Bir gidildi orada polis istifa polis yok YÖK yok. Şu yok bu yok diye. Hani şeye gerek yok yani. Biz bunları istemiyoruz. Biz sadece sınavlarımızın mümkünse biraz ertelensin. Yoksa da can güvenliğimize bir önlem alınsın artık,''dedi.
Kız öğrenciler provakatörlere pabuç bırakmayarak gerçek eylem nedenlerini gösterdiler. 
Üniversite Yönetimi ve Karaman Emniyeti ise güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı.